0
Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για την αποστολή τρομοδεμάτων.


Ο 29χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη για την κατηγορία αποστολής του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Μία ημέρα αργότερα όμως, την Τετάρτη, θα απολογηθεί για τις κακουργηματικές κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.


Ειδικότερα, σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
-Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου.
-Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
-Όλα τα παραπάνω κακουργήματα «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθηκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».
-Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα.
-Διακίνηση ναρκωτικών.
-Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι.
-Ο δεύτερος συλληφθείς που σχετίζεται με την υπόθεση (συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας) βαρύνεται με κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε να δικαστεί τη Δευτέρα (30/10) στο Αυτόφωρο Μονομελές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top