0
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που καταδεικνύουν την επεκτατική διάθεση της Τουρκίας όχι στο Αιγαίο αυτή τη φορά, αλλά στην Θράκη προχώρησε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου.


Έτσι μετά τα σύνορα της «καρδιάς» του Ρ.Τ.Ερντογάν τώρα έχουμε και τα «σύνορα της υγείας» αφού κατά το Τούρκο αντιπρόεδρο η χώρα του«διεύρυνε το χάρτη υγείας»  και στην ελληνική Θράκη!

Και ως να μην έφταναν όλα αυτά ο Χ.Τσαβούσογλου  είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει σε τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα να έρχονται στην Θράκη και να παραλαμβάνουν ασθενείς για να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

Περιττό δε να προστεθεί πως ο Τσαβούσογλου αποκάλεσε «ομογενείς»τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης λέγοντας πως «Οι ομογενείς μας προστέθηκαν στο σύστημα Υγείας της Τουρκίας». ¨

Πιο συγκεκριμένα ο  αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε πως με μια αλλαγή νόμου που έγινε στην Τουρκία άνοιξε μια νέα περίοδο για να προσθέσει:

 «Για τους ομογενείς μας που ζουν σε Βουλγαρία και Ελλάδα, διευρύναμε έως εκεί τα σύνορα του χάρτη υγείας. Πληρώνοντας 53 λίρες τον μήνα οι ομογενείς μας που ζουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία εντάχθηκαν στο σύστημα υγείας της Τουρκίας».¨

Όπως αναφέρουν τα tourkikanea ο  Τσαβούσογλου περιέγραψε πως συνεχίζονται οι γραφειοκρατικές εργασίες και συνέχισε λέγοντας:

«Μακάρι αυτά να ετοιμαστούν και θα σας γίνει η ανακοίνωση.  Με την άδεια του Αλλάχ αυτήν την δυνατότητα θα την δώσουμε στους ομογενείς μας εκεί.

Πραγματικά εκεί στις περιοχές όπου λόγω οικονομικού αδιεξόδου περιορίζονται οι ανθρώπινοι πόροι και υπάρχουν δυσκολίες σε θέματα γιατρών, ιατρικών συσκευών και τεχνολογικών υποδομών, είναι εξαιρετικό να δύνανταιοι άνθρωποι μας εκεί όταν προσβληθούν από ασθένεια να μπορούν να έρχονται εδώ.

Εδώ όμως είναι η μητέρα πατρίδα τους και εκείνοι αποτελούν βασικά στοιχεία αυτού εδώ του τόπου, θα επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες. Το λέω ανοιχτά και ξεκάθαρα.

Εάν η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν βγάλουν κόμπλεξ, θα πηγαίνει εκεί και ελικόπτερο ασθενοφόρο και αεροπλάνο ασθενοφόρο.

Με άδεια από τον Αλλάχ ,θα παίρνει τον αδελφό μας από εκεί και θα νοσηλεύεται εδώ. Αρκεί να επικεντρωθούμε στους ίδιους στόχους».

Τα σχόλια βέβαια περιττεύουν. Η Άγκυρα αλωνίζει στην Θράκη και το ελληνικό κράτος κυριολεχτικά έχει πέσει σε λήθαργο, από τον οποίο είναι αδύνατο  να βγει.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top