0
Ειδικό σχεδιασμό για την ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ενεργοποιεί η ΕΛΑΣ, με την εφαρμογή μέτρων προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων.Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα διενεργούνται έλεγχοι σε ύποπτα άτομα και οχήματα στην περιοχή γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία και θα επιτηρούνται.

Την ίδια ώρα, θα ελέγχονται από συνεργεία της τροχαίας τα σχολικά λεωφορεία για την προστασία μαθητών από τροχαία ατυχήματα, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι στα κυλικεία σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία σχολικών εκδρομών, ώστε να υπάρξει προστασία μαθητών και καθηγητών.

Παράλληλα, θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, προκειμένου να παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους μαθητές και να εξασφαλίζεται η ασφαλής διαμονή τους, όταν πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο σχεδιασμός, ακόμη, προβλέπει τη συνεργασία διευθυντών και προέδρων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας των μαθητών.

Στις περιοχές που εφαρμόζεται ο θεσμός, θα ενεργοποιηθούν οι «Αστυνομικοί της Γειτονίας».

Σήμερα, πρώτη ημέρα στα σχολεία, αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν έντυπα φυλλάδια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δε, προσωπικό αστυνομικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιεί διαλέξεις για για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top