0
Ανεβάζοντας και πάλι την προκλητικότητά τους οι Τούρκοι σε επίπεδα πριν το Μπαϊράμι, έστειλαν χθες συνολικά 10 μαχητικά F-16 χωρισμένα σε πέντε ζεύγη, σε όλο το εύρος του Αιγαίου και συγκεκριμένα βορειανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό.

«Οι Τούρκοι συνεχίζουν μια τακτική που είχαν πριν το Μπαϊράμι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr, καλά πληροφορημένη πηγή στην Πολεμική Αεροπορία. 

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα δέκα μαχητικά της Τουρκίας που βέβαια δεν μπήκαν όλα μαζί, η Αθήνα απογείωσε συνολικά έξι μαχητικά από προκεχωρημένες και μη βάσεις. Δύο από τα τουρκικά αεροπλάνα ήταν οπλισμένα.

Τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν συνολικά σε 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 23 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 

Η προκλητικότητα των Τούρκων χειριστών ήταν τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα και μία εμπλοκή που σημειώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο, όταν τα μαχητικά της Άγκυρας δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των ελληνικών μαχητικών.

Γεγονός είναι πως τον τελευταίο καιρό, πέρα από το διάλειμμα για την γιορτή του Μπαϊραμιού, η τουρκική αεροπορία προσπαθεί να στέλνει στο Αιγαίο όσο περισσότερα αεροσκάφη προκειμένου να συνεχίζει η Άγκυρα στον άξονα των πάγιων διεκδικήσεων που έχει.

Στην πλειοψηφία τους, οι αερομαχίες τους τελευταίους μήνες χαρακτηρίζονται από σχετική ευκολία, χωρίς να λείπουν και οι φορές που οι Έλληνες χειριστές θυμήθηκαν την εποχή πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά την οποία ανάμεσα στους Τούρκους χειριστές υπήρχαν και πεπειραμένοι.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top