0
Με επιτυχία στέφθηκε η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την συνοριακή Αστυνομία στους Αγίους Σαράντα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών που είχαν “χτυπήσει” σε παραμεθόρια χωριά της Θεσπρωτίας, ρημάζοντας περιουσίες και τρομοκρατώντας τους κατοίκους.

Μετά απο σχετική ενημέρωση των αστυνομικών στην Αλβανία απο την ΕΛ.ΑΣ, στήθηκε 48ωρη επιχείρηση παρακολούθησης της ευρύτερης περιοχής, όπου είχαν σημειωθεί οι κλοπές και οι διαρρήξεις.


Έτσι σήμερα το πρωί στις 07.20 οι αστυνομικές δυνάμεις των συνόρων εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα μάρκας «Toyota» με 3 επιβαίνοντες να κινείται στην περιοχή.
Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη, ενώ στήθηκαν μπλόκα σε διάφορα σημεία.
Στην περιοχή του Δέλβινου, ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, με τους άνδρες της συνοριακής αστυνομίας να καταφέρνουν και να ακινητοποιούν το όχημα μετά απο λίγη ώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ,ότι ένας εκ των τριών ατόμων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, προσπάθησε να διαφύγει πετώντας στο έδαφος ένα σάκο που περιείχε όπλα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ολοι τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. των Αγίων Σαράντα, όπου όπως διαπιστώθηκε απο τον αστυνομικό έλεγχο πρόκειται για 3 Αλβανούς υπηκόους, 40, 28 και 34 ετών αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του σακιδίου που έφεραν μαζί τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πυροβόλα όπλα και δύο πιστόλια με σφαίρες, κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Απο τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών οι 3 συλληφθέντες φέρονται να είναι οι δράστες των ληστειών και διαρρήξεων σε παραμεθόρια χωριά της Θεσπρωτίας, ενώ οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν έναν ακόμη συνεργό τους.


Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δρούσε ανεξέλεγκτα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top