0
Η ΤΠΚ «Ρίτσος» κλάσης Super Vita της ισχυρότερης και πιο σύγχρονης κλάσης πυραυλακάτων που διαθέτει το ΠΝ  πέρασε χθες (24/7) τα Στενά του Βοσπόρου κατευθυνόμενη προς το Αιγαίο ύστερα από την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στη Νατοϊκή άσκηση Sea Breeze 17 που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και ολοκληρώθηκε εχθές.



Η πυραυλάκατος του ΠΝ με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό της φωτογραφήθηκε ενώ περνούσε μπροστά από  το σύμβολο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα προς την Τουρκία τα οποίο δεν είναι άσχετο και από τις επικείμενες ναυτικές ασκήσεις που προγραμματίζει και που πρόκειται να διαρκέσουν έως τις 29 Αυγούστου.


Σύμφωνα με NAVTEX που έχει εκδώσει  η Άγκυρα δεσμεύεται μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Ευβοίας, εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αφού περιλαμβάνει εναέριες περιοχές μεταξύ των 6 και 10 ναυτικών μιλίων στις ακτές της Εύβοιας!


Η περιοχή "κλειδώθηκε" από αύριο μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Επίσης, ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 1-3, 7-10, 14-17, 21-23, 28 και 29 Αυγούστου από την Χαλκιδική μέχρι το Καστελόριζο!


Το μήνυμα του ΠΝ είναι ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση στο τουρκικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει προκλήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων ούτε και θα επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη "παρενόχληση".




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top