0
Η Δύση μέσω του Βρετανικού Τύπου στοχοποιεί ευθέως τη Ρωσία και τη Σερβία, αφού οι δύο χώρες είναι συμμαχικές ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια άλλωσης των Βαλκανίων. Για πρώτη φορά δε, εμπλέκουν και την ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, της περιόδου 2008.




Οι Βρετανοί δημοσίευσαν μέσω της ΜΙ6 μια σειρά εγγράφων της μυστικής  υπηρεσίας πληροφοριών της ΠΓΔΜ (τα οποία ανακάλυψαν οι Αλβανοί της κυβέρνησης Ζάεφ) και  τα οποία «επιβεβαιώνουν» (κατά την δική τους εκδοχή) την ρωσική προσπάθεια να αποσταθεροποιηθούν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με κύριο στόχο τη ΠΓΔΜ.


«Η μυστική επιχείρηση της Ρωσίας  ξεκίνησε το 2008, όταν η Ελλάδα μπλόκαρε την προσπάθεια της πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η ενέργεια έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Αθήνα και Σκόπια έχουν σαφή διαφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, αναφέρει η εφημερίδα.

Το έγγραφο αναφέρει: «Με τη χρήση των εργαλείων και μεθόδων της λεγόμενης ήπιας δύναμης, ως μέρος της στρατηγικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Βαλκάνια,  στόχος ήταν  η απομόνωση της χώρας από την επιρροή της Δύσης».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή λειτούργησε ως εταίρος της Ρωσίας» αναφέρουν τα αρχεία.

Αυτό σημαίνει ότι η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στην περιοχή έχει «στενή σχέση» με την ενεργειακή στρατηγική της.


Ο στόχος του ελέγχου του Κρεμλίνου είχε σκοπό τους «στρατηγικούς  ενεργειακούς  πόρους , μέσω συνεργασιών με τις χώρες των Βαλκανίων» και η ΠΓΔΜ ήταν η δίοδο αυτών των σχεδίων που αφορούσαν το αγωγό South Stream, τονίζει το έγγραφο.

Η Ελλάδα εκείνη την χρονιά βίωσε της μεγαλύτερη εξέγερση εντός της ελληνικής πρωτεύουσας από την εποχή του εμφυλίου πολέμου,  όταν κάηκε η Αθήνα , ενώ μεγάλες φωτιές κατέκαιγαν τα ελληνικά δάση με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Επίσης η ελληνική πολιτική ηγεσία της περιόδου βρίσκονταν κάτω από τον στενό κλοιό ξένων μυστικών υπηρεσιών , ενώ όπως ανακοινώθηκε παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα τους και το σκάνδαλο παραμένει ακόμη και σήμερα αναπάντητο.

Η χώρα μας  βρέθηκε στο επίκεντρο της κόντρας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και παραλίγο να είχαμε ακόμη και εθνική καταστροφή για να μην δεχθεί η ελληνική ηγεσία τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου.

Ρωσία και  Σερβία κατέβαλαν μεγάλες  προσπάθειες για την άλωση της ΠΓΔΜ και την απομάκρυνση της από την δύση , ενώ συνέβαλαν  στην μεγάλη πολιτική και εθνική κρίση της χώρας, αναφέρουν τα έγγραφα της βρετανικής εφημερίδας.

Οι Βρετανοί αναφέρουν  ότι τρεις σύμβουλοι της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας SVR εδρεύουν στα Σκόπια και εποπτεύουν  τον  σταθμό της SVR στη σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι.

Η ρωσική πρεσβεία στην ΠΓΔΜ  φιλοξενεί επίσης τέσσερις κατασκόπους από το στρατιωτικό γραφείο πληροφοριών της  GRU, με τις δραστηριότητές τους να συντονίζονται από τη βάση της GRU στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι Ρώσοι διπλωμάτες ήταν «εξαιρετικά προσεκτικοί» όταν είχαν  επαφές. Συχνά «άλλαζαν  θέσεις την τελευταία στιγμή», ενώ δεν χρησιμοποιούσαν  κινητά τηλέφωνα.

Έκαναν  χρήση  κωδικών  και ψεύτικων  ιστοριών  κάλυψης που απέκρυπταν  πραγματική ταυτότητα τους ή τον σκοπό τους. Οι Ρώσοι πράκτορες προσέφεραν  χρήματα στα σκοπιανά  μέσα ενημέρωσης για να διαδώσουν » ψεύτικες πληροφορίες και παραπληροφόρηση», υποστηρίζουν τα αρχεία.

Η Ρωσία έχει επίσης εντείνει δραστικά την πολιτιστική της εμβέλεια στην πΓΔΜ, ωθώντας για την ιδέα του  «πανσλαβισμού» που αφορούσε την κοινή προέλευση  και την κοινή ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Κατάσκοποι  και Ρώσοι  διπλωμάτες έχουν συμμετάσχει για σχεδόν μια δεκαετία μέχρι και σήμερα που μιλάμε,  σε μια τεράστια προπαγάνδα, η οποία έχει σκοπό  να προκαλέσει διαμάχη στη γειτονική χώρα.


Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της σε ολόκληρη την περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, και ο στόχος είναι να αποτρέψει αυτές τις χώρες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να δεχθούν την δυτική επιρροή.

Τα αρχεία ελήφθησαν από το Πρόγραμμα Πληροφόρησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, ειδικά τώρα που έλαβε το χρίσμα η κυβέρνηση Ζάεφ με τόσους Αλβανούς στην σύνθεση της .

Η έκθεση ανέφερε επίσης τις προσπάθειες της σερβικής υπηρεσίας  πληροφοριών για την υποστήριξη φιλο-Ρώσων εθνικιστών  εναντίον  των δυτικόφιλων στην ΠΓΔΜ.

Η περίοδο από το 2008 σφράγισε την πορεία της Ελλάδος οδηγώντας στα σημερινά κατάπτυστα μνημόνια, ενώ μια σειρά από χώρες  της περιοχής με την μέθοδο του εκβιασμού εισήλθαν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, για να ελέγχονται πλέον πιο αποτελεσματικά, παρόλο που δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Πολύ πιθανό η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ να προκαλέσει  βαλκανικό πόλεμο διότι οι Αλβανοί ήδη ξεκίνησαν την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας , κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από καμία χώρα της περιοχής και την Ελλάδα.


Όλα αυτά που την ίδια στιγμή η περιοχή «γεμίζει» με τζαμιά που ελέγχονται από την Τουρκία που θέλει  να γυρίσει στα Βαλκάνια. Όλα αυτό ονομάζεται απλά «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων και απομένει κάποιος να ρίξει μόνο μία σπίθα.







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top