0
Με αφορμή την υπόθεση του Noor One που έφτασε μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων και του πρεζέμπορα-ισοβίτη Γιαννουσάκη που βρίσκεται στην επικαιρότητα, έρχεται στο φως μέσα από οπτικό υλικό και συνεντεύξεις η ζωή του αρχιεκτελεστή του Εscobar, John Jairo Velasquez Vasquez. 


Ο Ποπάυ ζει πλέον ελεύθερος στο Μεντεγίν, ο οποίος  στέλνει χαιρετίσματα στη βουλή των Ελλήνων, τους εθνοπατέρες και τις εθνομητέρες μας.



Μετά από 21 χρόνια στη φυλακή, έχοντας διαπράξει εκατοντάδες δολοφονίες και με τη ρετσινιά του “χεριού του Πάμπλο” ο “Ποπάι” έχει μόνο εχθρούς που περιμένουν για να πάρουν εκδίκηση. Ο ίδιος όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δηλώνει πως δεν πρόκειται να κρυφτεί σαν ποντικός ενώ για τα εγκλήματα του απλά τονίζει πως έκανε απλά τη δουλειά του.

-Η μέρα της αποφυλάκισης σου πλησιάζει. Δεν φοβάσαι να βγεις έξω;

“Έχω επιβιώσει από πολλούς πολέμους. Έζησα στον πόλεμο με τον Λεόνιντας Βάργκας (αφεντικό της μαφίας), ένα μίζερο σκυλί που πέθανε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, δόξα το Θεό. Επιβίωσα στον πόλεμο του Λο Μοδέλο όπου περίπου 300 άτομα πέθαναν και 100 εξαφανίστηκαν (στις αρχές της δεκαετίας του ’90). Ξέρω λοιπόν να προσέχω. Για να με σκοτώσεις πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός”.

-Τελικά η φυλακή είναι ένα σχολείο για να μπορέσει ένας εγκληματίας να σωφρονιστεί;

“Κάποιοι τα κατάφεραν. Εγώ είμαι 50 χρονών και προετοιμασμένος να είμαι ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην Κολομβία, να γυρίσω στις παλιές μέρες και αν με απογοητεύσεις θα σου σκοτώσω όλη την οικογένεια. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ έλεγε: Αν ένας εγκληματίας θέλει να είναι σωστός εγκληματίας πρέπει να κάνει κάθε δέκα χρόνια έναν χρόνο στη φυλακή. Εγώ πλέον έχω μάστερ. Πάντως λέω στα παιδιά που ζουν στην φυλακή πως δεν είναι καλό να σκοτώνουν. Να διαβάζουν, να βρουν μια καλή δουλειά και να ζουν στο σπιτάκι τους και να είναι ταπεινοί”.

-Κανείς μαφιόζος που αποφυλακίστηκε δεν έζησε πολύ…

“Είναι ένα πολύ ξεκάθαρο πράγμα. Έχω αποσυρθεί από το έγκλημα αλλά αν δω ότι τρεις τύποι έρχονται να με σκοτώσουν θα τους δώσω περισσότερες σφαίρες και από την υπομονή του Θεού. Δεν πρόκειται να κρυφτώ σαν αρουραίος. Θα βγω στο δρόμο και θα φάω το παγωτό μου και θα πιώ την παγωμένη μου μπίρα. Ξέρω να προσέχω. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, προτιμώ να πεθάνω σε μια βροχή από σφαίρες παρά ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι. Δεν φοβάμαι γιατί είμαι μόνος μου”

-Δεν έχεις επαφές με την οικογένεια σου;

“Όχι δεν μιλάω με τα αδέλφια μου. Έχουν κόψει την επαφή μαζί μου. Είναι επαγγελματίες και έχουν τις ζωές τους. Ο πατέρας μου πέθανε πριν έναν χρόνο, τον σκότωσε αυτοκίνητο. Η μητέρα μου έχει Αλσχάιμερ και ο γιός μου είναι 18 χρονών και ζει στην Αμερική”.

-Πιστεύεις ότι θα έχεις τη μοίρα των άλλων που βγαίνουν από τη φυλακή, θα σε σκοτώσουν;

“Κανείς εγκληματίας στον κόσμος δεν αντιμετώπισε την πολιτεία όπως ο Πάμπλο Εσκομπάρ και δεν το έκανε μόνος του. Ήμασταν εμείς που σκοτώναμε. Τα βάλαμε με όλους. Αν λοιπόν κατάφερα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου εκείνη την περίοδο μπορώ και τώρα. Δεν έχω σπίτι, δεν έχω γυναίκα, όχι επειδή όμως είμαι γκέι όπως είπε ο Σαντοφίμιο (πολιτικός σύμβουλος του Εσκομπάρ). Ας μου δανείσει τη δικιά του και θα δει τι είμαι. Θα βγω έξω και αν κάποιος μου πει: Ποπάι; θα του απαντήσω ότι δεν είμαι εγώ. Πρέπει να ξέρω να ελέγχω τον εαυτό μου. Αν κάποιος με βρίσει πρέπει να είμαι προσεκτικός. Παλιότερα θα τον σκότωνα γιατί ήμουν γεμάτος μίσος τώρα όμως όχι. Επιπλέον δεν πρόκειται να πολεμήσω για κανέναν. Έσωσα κάποτε τον γιό του Πάμπλο και τώρα είναι εχθρός μου”.

-Στα 21 χρόνια που είσαι φυλακισμένος ποιός ήταν ο χειρότερος που γνώρισες;

“Έχω γνωρίσει πολλά σκουπίδια αλλά ο χειρότερος ήταν ο Ροδρίγο Γκράντα (διοικητής των ανταρτών του FARC). Με μισούσε γιατί ήμουν μάρτυρας της διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ του Πάμπλο και του Φιντέλ Κάστρο. Ξέρεις εγώ γιατί τον μισούσα; Κάποτε ένας στρατιώτης του, του έστειλε ένα γράμμα και του είπε ότι δεν έχουν ούτε γάζες για τους τραυματίες. Αυτός τότε μίλησε με κάποιον στις γυναικείες φυλακές και του έδωσε πετσέτες. Της έβαλε σε έναν φάκελο και τις έστειλε. Αυτοί περίμεναν χρήματα και αυτός έστειλε πετσέτες. Μπορεί να είμαι τέσσερις φορές πουτάνας γιός αλλά τέτοιος δεν είμαι”.

-Ποιό έγκλημα σου ντρέπεσαι να ομολογήσει; Ίσως τότε που σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι;

“Όχι στην πραγματικότητα δεν είμαι “σεμνός” με τα εγκλήματα μου. Σιχαίνομαι τα σεξουαλικά εγκλήματα και δεν έχω κάνει τέτοια”

-Ήταν απλά μια δουλειά;

“Ναι μια δουλειά. Με έστειλαν κάποτε να σκοτώσω μια έγκυο, το έκανα γιατί έδινε πληροφορίες για τον Πάμπλο, ήταν κατά του αφεντικού μου. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν έγκυος μόνο να πεθάνει.

-Την έβλεπες δηλαδή μόνο σαν ένα καρφί…

“Ναι ακριβώς. Δεν ήμουν ικανός μόνο να σκοτώσω παιδιά και παπάδες. Κάποτε ήταν να σκοτώσουμε τον επίσκοπό του Μεντεγίν και το αφεντικό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Αυτό το αίμα δεν μου αρέσει. Είμαι πολύ πιστός”.

-Τι σε οδηγεί να γίνεις δολοφόνος;

“Η οικογενειακή βία είναι το σχολείο των δολοφόνων, η μητέρα όλη του κακού στο Μεντεγίν. Πρέπει να δουλέψουν πολύ και να επενδύσουν στην εκπαίδευση ή να κρεμάσουν τους πλούσιους του Μεντεγίν στα φανάρια.

-Είχες την ευθύνη και για τα ναρκωτικά…

“Μου είπε κάποτε μια κυρία που μου πήρε συνέντευξη και έπαιρνε κόκα: Είσαι δολοφόνος γιατί θα μπορούσες για 100 ευρώ σε κόκα να με σκοτώσεις εδώ. Της απάντησα πως είμαστε και οι δύο δολοφόνοι. Εγώ είμαι φυλακισμένος αλλά εσύ ελεύθερη και βρώμικη. Αν εσύ δεν αγοράσεις κόκα δεν θα συμβεί τίποτα όπως και αν δεν με πληρώσουν δεν θα σκοτώσω”.

-Τι θέλεις να γράψουμε αν πεθάνεις;

(Γέλια) “Θα πεθάνω με θάρρος, δεν είμαι δειλός, θα παλέψω”.

*Ο Βελάσκες θεωρείται υπεύθυνος για πάνω από 250 φόνους. Είναι ο άνθρωπος που το 1989 έβαλε τη βόμβα στην πτήση 203 της Avianca όπου σκοτώθηκαν 110 άτομα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top