0
Η Ευρυδίκη πληρώνει ακριβά τη φιλία της με τη Λάουρα στην πιο κρίσιμη στροφή του Survivor!


Πέρα από το ότι η Βαλαβάνη έχει κολλήσει εσχάτως «λαουρίτιδα» στα αγωνίσματα και την έχουν κάνει πελάτισσα η Σάρα με την Ελισάβετ, κινδυνεύει τώρα να βρεθεί εκτός παιχνιδιού, παρασυρόμενη από τη στενή της σχέση με την ξανθιά παρουσιάστρια, αλλά και τον Κώστα Κοκκινάκη.

Η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία-θρίλερ για την ανάδειξη των υποψηφίων προς αποχώρηση, από την ομάδα των Διάσημων, που έχασε πανηγυρικά τον αγώνα ασυλίας από τους Μαχητές, πρέπει να ήταν η ηδονή των τηλεθεατών, οι οποίοι πήραν την ευκαιρία να εκφραστούν πρώτη φορά για δύο από τους πλέον αμφιλεγόμενους παίκτες του Survivor: Την Ευρυδίκη και τον Μπο, που δεν είχαν ξαναβγεί προτεινόμενοι.

Μαζί με τους δύο αυτούς παίκτες προτεινόμενοι είναι επίσης ο Κοκκινάκης και η Λάουρα, ενώ ο Αγγελόπουλος και ο Χρανιώτης τη γλίτωσαν επειδή κατάφεραν να κερδίσουν την ατομική ασυλία.  


Με την ομάδα των Διάσημων να αριθμεί μόλις έξι μέλη, περιθώρια πολλά δεν υπήρχαν για ελιγμούς. Κι όμως φαίνεται ότι ο Κοκκινάκης είναι όντως ο «Poker face» παίκτης που λένε κάποιοι από εκείνους, που έχουν αποχωρήσει από το παιχνίδι και έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις κινήσεις του στο παρασκήνιο!

Ο διεθνής πολίστας κατάφερε και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη που κατέληξε στην αποχώρηση του Λάμπρου Χούτου, να οδηγήσει, συνεργαζόμενος με τη Λάουρα, τα πράγματα στο εξής σημείο: Να προταθούν τέσσερις παίκτες για αποχώρηση, αντί για τρεις που είναι το ελάχιστο και έτσι να αποκτήσουν αυτός και η «Χάιντι», μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν στο παιχνίδι. Κοκκινάκης και Λάουρα είναι σαν τους Μπόνι και Κλάιντ του Survivor!

Υπό κανονικές συνθήκες οι υποψήφιοι θα ήταν η Λάουρα, ο Κοκκινάκης και μάλλον ο Μπο και όχι η Ευρυδίκη. Για να γίνει αυτό, αρκούσε μία και μόνη κίνηση: να ψηφίσει η Ευρυδίκη με αγωνιστικά κριτήρια και σκεπτόμενη το πώς θα αποφύγει την υποψηφιότητα για αποχώρηση η ίδια. Δεν το έπραξε. Επηρεάστηκε προφανώς από τον Κοκκινάκη και τη Λάουρα και, είτε δεν μέτρησε σωστά τους συσχετισμούς, είτε ασπάστηκε μία θεωρία που πλάσαρε κυρίως ο πολίστας, ότι το σωστό και δίκαιο είναι να βρεθούν όλοι (οι μη έχοντες ατομική ασυλία) στην κρίση του κοινού!

Εκτός κι αν η Ευρυδίκη μπορεί πράγματι να βαρέθηκε στο παιχνίδι, δεν άντεξε την πίεση που δέχεται εδώ και καιρό και άφησε τα πράγματα να κυλήσουν με τρόπο που να την φέρουν στην έξοδο. «Είμαι χαρούμενη» δήλωσε μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της, αφήνοντας ανοιχτή κάθε ερμηνεία για τις διαθέσεις της.

Πώς πήγε η ψηφοφορία

Όπως αναμενόταν, ο Αγγελόπουλος και ο Χρανιώτης επέλεξαν για αποχώρηση, στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και φυσικά σέντραραν την Λάουρα – έχει και η υπομονή τα όριά της! Λάουρα, όπως ήταν φυσικό επέλεξε και ο Μπο, καθώς θα ήταν δύσκολο να ψηφίσει Ευρυδίκη ή ακόμα και Κοκκινάκη.

Θα αρκούσε λοιπόν η Ευρυδίκη να ψηφίσει και κείνη την Λάουρα, ώστε η ξανθιά να είναι η μοναδική υποψήφια από την μυστική ψηφοφορία. Όμως η Βαλαβάνη, ακατανόητο γιατί, ψήφισε τον Μπο, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει βέβαια, ως επίσης αδύναμο κρίκο αγωνιστικά, ο Κοκκινάκης και η Λάουρα. Προφανώς οι τρεις τους φαίνεται να είχαν συνεννοηθεί νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν υποψήφιοι, μετά τη Λάουρα και τον Μπο και οι δύο εναπομείναντες χωρίς ατομική ασυλία: ο Κοκκινάκης και η Ευρυδίκη (προτεινόμενοι από τους Αγγελόπουλο και Χρανιώτη αναγκαστικά πλέον).

Εάν η Ευρυδίκη ψήφιζε Λάουρα και όχι Μπο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά: Η Λάουρα θα ήταν η μόνη απευθείας υποψήφια. Στη συνέχεια ο Αγγελόπουλος θα επέλεγε πιθανότατα τον Κοκκινάκη ή αλλιώς τον Μπο, που τους θεωρεί πιο αδύναμους παίκτες από την Ευρυδίκη – την οποία μάλλον θα απέφευγε να προτείνει για πολλούς λόγους!

Ο Χρανιώτης από την πλευρά του θα επέλεγε πιθανότατα τον Κοκκινάκη (τον οποίο έχει ξαναπροτείνει) κι αν αυτός είχε ήδη προταθεί από τον Αγγελόπουλο, μάλλον θα πήγαινε στον Μπο και όχι στην Ευρυδίκη. Άρα η τελευταία είχε τις περισσότερες πιθανότητες να τη γλιτώσει και αυτή τη φορά!

Το θέμα είναι καθαρά αγωνιστικό και πώς μπορεί αυτή η ομάδα, που θυμίζει ασκέρι κυνηγημένο στις ερήμους, να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στους Μαχητές.

Είναι σαφές ότι η Ευρυδίκη είναι αρκετά εκτεθειμένη στο τηλεοπτικό κοινό και μάλλον δεν έχει πολλές συμπάθειες, ήδη από τον καιρό που έκανε στενή παρέα με τον Χανταμπάκη – ήταν στην ίδια ομάδα!

Εάν όμως το κοινό διώξει την Ευρυδίκη, οι Διάσημοι κινδυνεύουν να βρεθούν μόνο με τη Λάουρα στους αγωνιστικούς στίβους απέναντι στις γυναίκες των Μαχητών. Αυτό είναι καλό για την ψυχαγωγία των θεατών, καθώς προσφέρει γέλιο, αλλά για την ομάδα των Διάσημων είναι εφιάλτης, αφού η ξανθιά παρουσιάστρια είναι μόνο για να περιμένει το φαΐ και όχι για να το φέρει με τις νίκες της.

Ουσιαστικά δηλαδή οι Κόκκινοι κινδυνεύουν να χάνουν παίκτη κάθε εβδομάδα από τούδε και στο εξής, ενώ οι Μαχητές μπορούν να ελπίζουν ότι θα πάνε όλοι τους στην επόμενη φάση των ατομικών αγωνισμάτων. Μία τέτοια κατάσταση μόνο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει στους Διάσημους, όπως φαίνεται και από το τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου.


Άνετη επικράτηση των Μαχητών

Νωρίτερα ο αγώνας ήταν σαρωτικός υπέρ των Μαχητών. Ο στίβος ήταν ταμάμ για τις ικανότητές τους. Είχε πολύ τρέξιμο, στενά περάσματα, συρσίματα και απαιτούσε ευελιξία. Από τους Διάσημους ανταγωνιστικοί ήταν μόνο ο Αγγελόπουλος και η Ευρυδίκη. Με αυτά τα δεδομένα οι Μαχητές έφταναν πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο τελικό στάδιο, όπου έπρεπε να βρουν στόχο σε μία περίεργη κατασκευή πετώντας κάτι σακουλάκια με άμμο. Όση αστοχία ή ατυχία και να είχαν ήταν βέβαιο ότι με τόση υπεροχή στη διαδρομή, έναντι των μεγάλων και αργών κορμιών των Διάσημων, εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζαν – όπερ και εγένετο! Τελικό σκορ 10-3 υπέρ των μαχητών. Οι Διάσημοι κέρδισαν αγώνες μόνο με Αγγελόπουλο, Χρανιώτη και… Λάουρα! Ουδείς άλλος μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι.

Το θέαμα μερικές φορές ήταν οικτρό. Οι μεγαλόσωμοι παίκτες έμπαιναν μέσα σε κάτι σαμπρέλες ή περίεργες κατασκευές, αλλά ήταν αβέβαιο ότι θα έβγαιναν κιόλας. Ό,τι έκανε η παραγωγή στον προηγούμενο αγώνα ασυλίας σε βάρος των Μαχητών, το έκανε τώρα σε βάρος των Διάσημων. Χειρότερο θέαμα αντικρίζει κανείς μόνο στο μουσείο Βασανιστηρίων της Πράγας – υπερβολική μεν η σύγκριση, αλλά ενδεικτική της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι Διάσημοι, που ήταν εξ αρχής χαμένοι.

Η πρώτη ωραία φάση του αγώνα έγινε όταν ο Σπαλιάρας νίκησε τον Κοκκινάκη και άρχισε να πανηγυρίζει έξαλλα, αλλά υπό τον φόβο μην παρεξηγηθεί γύρισε στον πολίστα και του έδωσε το χέρι. Αλλιώς μπορεί να ξαναγινόταν του… Τούρκου χασάπη στην παραλία.

Το περισσότερο γέλιο το έδωσε ο πρώτος αγώνας της Λάουρας, απέναντι στη Σάρα. Η Λάουρα φαινόταν ότι κουβαλούσε μαζί της τα ψωμιά με τα βιτάμ που είχε κατασπαράξει το προηγούμενο βράδυ και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αντίπαλό της, η οποία καθάρισε εύκολα το παιχνίδι. Ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση που τους χώριζε, ώστε μόνο αν έπαιζε στο Star Trek και διακτινιζόταν θα έφτανε νωρίτερα από τη Σάρα στην τελική γραμμή. Στην πραγματικότητα η κάμερα παρακολουθούσε τη Λάουρα για λόγους ασφαλείας, διότι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να χαθεί, ιδίως σε κάτι γούρνες με βρώμικα νερά, που είχε ο στίβος.

Ο πιο απίστευτος αγώνας ήταν όμως ο δεύτερος της Λάουρας, αυτή τη φορά απέναντι στην Ελισάβετ. Η «μικρή» των Μαχητών έφτασε με το προηγούμενο δρομολόγιο στη γραμμή των βολών, όμως πέταγε τα σακουλάκια σαν να είναι καυτές πατάτες και ήταν περισσότερο άστοχη κι από τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο αγώνα πλέι οφ με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα μετά από τρία ηλιοβασιλέματα να την προλάβει η ξανθιά και να πάρει τη νίκη!


Ο αγώνας τον οποίο περίμεναν όλοι, ανάμεσα σε Αγγελόπουλο και Σπαλιάρα ήταν απολαυστικός, αλλά άδικος, καθότι ο στίβος ευνοούσε φανερά τον πρώτο. Ο Σπαλιάρας έζησε την απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορούσε να τρέξει καθόλου και έκανε σχεδόν όλο τον στίβο μπουσουλώντας – μόνο η περπατούρα του έλειπε! Έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτερές του στιγμές είναι στον πάγκο, όπως με εκείνα τα παιδιά που δηλώνουν ως καλύτερο μάθημα το… διάλειμμα!

Μπο και Κοκκινάκης δεν κατάφεραν σχεδόν να ρίξουν βολές στους αγώνες που δοκίμασαν, ενώ ο Χρανιώτης ήταν και πάλι ανάμεσα στην απελπισία, την απορία και την οδύνη – έτοιμος για δράμα στην Επίδαυρο.

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Βασάλος πέτυχε τρεις νίκες και έδειξε ότι όταν είναι φαγωμένος τα πηγαίνει καλά – ηρεμεί γενικώς! Αυτό το παιδί είναι ο καταλληλότερος για τη διαφήμιση του Snickers, αφού δεν θα χρειαστεί να παίξουν το ρόλο δύο διαφορετικοί ηθοποιοί. Έχοντας καταβροχθίσει το ωμό κρέας του Τούρκου χασάπη, έγινε πύραυλος. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top