0
Στη ζωή τα μόνα σίγουρα είναι ο θάνατος και οι φόροι, λένε οι Αμερικανοί. Στο Survivor, μάθαμε ένα ακόμα.


Οι νίκες για την ασυλία θα είναι εναλλάξ για τους Διάσημους και τους Μαχητές, ώστε οι δύο ομάδες να πάνε τουλάχιστον για λίγο ακόμα, με τον ίδιο περίπου αριθμό παικτών και να μην προκύψουν αντιλειτουργικοί συσχετισμοί, που θα επηρεάσουν αρνητικά την ισορροπία δυνάμεων και φυσικά το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η χθεσινή νίκη των Διάσημων είχε προβλεφτεί από τους περισσότερους που ασχολούνται με το παιχνίδι. Με δεδομένα πλέον τα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους, η παραγωγή έχει την ευχέρεια να κατευθύνει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα, καθώς η επιλογή του στίβου κάθε φορά, μπορεί να δώσει σαφές πλεονέκτημα σε μία πλευρά και να αναδείξει τα μειονεκτήματα της άλλης – άρα και να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον νικητή και τον ηττημένο.

Ο χθεσινός στίβος ταίριαζε σαφώς περισσότερο στους δυνατούς και πιο ογκώδεις Διάσημους, ώστε να ηττηθούν οι Μαχητές και, χάνοντας ένας παίκτη τους, να έχουν και πάλι οι δύο ομάδες ισαριθμία, από πέντε μέλη δηλαδή – προτεινόμενοι για αποχώρηση είναι ο Σπαλιάρας, η Σάρα και η Ελισάβετ.

Με το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι να είναι περίπου αναμενόμενο, το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στο κακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη βεντέτα Κοκκινάκη – Σπαλιάρα να κυριαρχεί, αλλά και σχεδόν όλους τους υπόλοιπους παίκτες να κοντράρονται άγρια στην παραλία και να ανταλλάσουν επικριτικά σχόλια και κατηγορίες.

Μοναδική εξαίρεση είναι τα κορίτσια, που τηρούν αποστάσεις από το πολεμικό κλίμα, αλλά και το νέο ειδύλλιο, που φαίνεται να προέκυψε στο παιχνίδι, ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Βασάλο και την Ευρυδίκη Βαλαβάνη, που εθεάθησαν να κάνουν βόλτα στην αμμουδιά, σε μία σκηνή βγαλμένη από τα «Κορίτσια στον ήλιο», υπό τους ήχους του συγκλονιστικού «Ένα πρωινό» - ξέρετε, η μπαλάντα του Ξαρχάκου: «Ένα πρωινό η Παναγιά μου, θά ‘ρθει να με βρει στην ακρογιαλιά. Πέλαγο κρυφό τα όνειρά μου…» και διάφορα τέτοια ρομαντικά για κάποιους, γλυκανάλατα γι’ άλλους.

Η πονηρή ψηφοφορία και τα σενάρια

Η ψηφοφορία στους Μαχητές για την ανάδειξη των υποψηφίων προς αποχώρηση παικτών ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, αλλά έκρυβε δύο μικρές εκπλήξεις και ενδεχομένως ένα πονηρό παρασκήνιο.


Τις ατομικές ασυλίες κέρδισαν οι Μάριος και Αναγνωστόπουλος. Η μυστική ψηφοφορία έβγαλε στη σέντρα, όπως αναμενόταν, τον «σφάχτη της καρύδας» Σπαλιάρα. Ο παρουσιαστής και μοντέλο εξακολουθεί να μην έχει το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους οι άλλοι παίκτες της ομάδας και θεωρείται εύκολος στόχος. Επιπλέον είναι σαφές ότι αγωνιστικά υστερεί έναντι των άλλων ανδρών και η υποψηφιότητά του είναι αναμενόμενη και φυσιολογική. Τον ψηφίζουν όλοι οι άλλοι κι αυτός ψηφίζει την Ελισάβετ ως αδύναμη αγωνιστικά.

Στη συνέχεια ο Μάριος πρότεινε την Σάρα ως υποψήφια, με ένα σκεπτικό που μόνο αυτός κατάλαβε: Ο Κύπριος θεωρεί παραδόξως ότι η Σάρα είναι πιο αδύναμη αγωνιστικά από την Ελισάβετ! Εκτός κι αν συμπαθεί ιδιαιτέρως την Ελισάβετ – που πάντως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο – τον Μάριο πρέπει να τον έχει πειράξει η έλλειψη χαλουμιού, σεφταλιάς και μπύρας ΚΕΟ!

Εκτός κι αν ισχύει κάτι άλλο, με δεδομένο ότι ο Κύπριος είναι παμπόνηρος παίκτης και κινούμενος πάντα μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής που επιτρέπει το παιχνίδι, έκανε το κόλπο γκρόσο: Έκανε την παραπάνω κίνηση για να σώσει τον Βασάλο, τον οποίο θεωρεί απαραίτητο για την ομάδα, αλλά και γιατί έχει μαζί του άριστες σχέσεις. Άφησε λοιπόν τον Αναγνωστόπουλο, που επέλεγε δεύτερος, να έχει να διαλέξει ανάμεσα στην Ελισάβετ και τον Βασάλο, δύο παίκτες που έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και άρα όχι την ίδια χρησιμότητα για την ομάδα – ο Κωνσταντίνος είναι σαφώς πιο χρήσιμος!

Ο Μισθοφόρος ήταν από την αρχή του παιχνιδιού πιο κοντά με τα κορίτσια, παρά με τα αγόρια της ομάδας. Με τον Βασάλο ήταν φανερά σε άλλες παρέες που συχνά ανταγωνίζονταν μεταξύ τους. Εάν ο Μάριος είχε επιλέξει την Ελισάβετ, τότε το δίλλημα του Αναγνωστόπουλου θα ήταν ανάμεσα σε Σάρα και Βασάλο και ήταν πολύ πιθανό να πρότεινε τον Κωνσταντίνο, καθώς η Εσκενάζυ είναι σαφώς δυνατή παίκτρια, άκρως ανταγωνιστική της Ευρυδίκης! Ανάμεσα σε Βασάλο και Ελισάβετ όμως το δίλλημα ήταν σκληρό για τον Μισθοφόρο, αφού στην περίπτωση που επέλεγε την κοπέλα θα κατηγορούνταν, δικαίως μάλλον, ότι για χάρη της προσωπικής φιλίας, διακινδύνευε την αγωνιστική ισχύ της ομάδας, την οποία έριχνε στα σαγόνια του καρχαρία – όπου καρχαρίας η αντίπαλη ομάδα! Έτσι αναγκαστικά επέλεξε την Ελισάβετ και προτίμησε να αφήσει στην ησυχία του τον Βασάλο που είχε χλομιάσει στο μεταξύ, καθώς έτρεμε στην ιδέα να βγει στον τάκο!

Το καλύτερο (και πιο πιθανό) σενάριο, από αγωνιστικής άποψης, για τους Μαχητές είναι να φύγει η Ελισάβετ, ώστε να υπάρχει πλήρης ισορροπία με τους Διάσημους, μετά και την αποχώρηση της Λάουρας. Το περίεργο (αλλά μάλλον απίθανο) σενάριο είναι να φύγει ο Σπαλιάρας. Θα έχουν απαλλαγεί από ένα μέτριο παίκτη, αλλά δεν θα ταιριάζουν τα αγωνιστικά ζεύγη και η Ευρυδίκη θα συνεχίσει να γλεντάει την Ελισάβετ, όπως έγινε και χθες. Το κακό σενάριο είναι να φύγει η Σάρα και να τους μείνει όλη η γκαρνταρόμπα, χειμερινή και καλοκαιρινή (τα παλτά Σπαλιάρας και Ελισάβετ δηλαδή) για να τους περνάνε… πασαρέλα οι Διάσημοι και να ελπίζουν μετά σε φαγητό, μόνο αν φτάσει επισιτιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ στο νησί.

Η τριάδα πάντως προδιαθέτει για μεγάλη μάχη. Ο Σπαλιάρας είναι δημοφιλής, η Σάρα αγαπητή λόγω αθωότητας και η Ελισάβετ εφτάψυχη.


Ο στίβος

Το αγωνιστικό πεδίο που επιλέχθηκε από την παραγωγή το περιμέναμε όλοι πώς θα ήταν. Θα ευνοούσε κατά κύριο λόγο τους δυνατούς (και ντουλάπες) Διάσημους και όχι τους γρήγορους, βιρτουόζους και ντελικάτους Μαχητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πιο δυνατός παίκτης των Μαχητών ο Μάριος ήταν εντελώς εκτός αγώνα, χάνοντας και τις τρεις φορές που αγωνίστηκε! Τον νίκησε ακόμα κι ο Χρανιώτης που κυκλοφορεί έχοντας πρώτο τηλέφωνο στην ατζέντα του, το 14784 των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού. 
Το σκορ τα λέει όλα: 10-3 υπέρ των Διάσημων. Ο αγώνας θύμισε εκείνον προ δύο εβδομάδων, με τη δοκό της δύναμης.

Ο στίβος ήταν φοβερά απαιτητικός. Θύμιζε και τη σχέση τρόικας – ελληνικού λαού από την απαρχή των μνημονίων, μέχρι και την τωρινή επαχθέστατη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο παίκτης τραβούσε με ένα σχοινί, σαν τροχαλία, ένα καλάθι, που κρεμόταν από μία δοκό και προσπαθούσε να μην το αφήσει να πέσει κάτω. Μέσα στο καλάθι ένας αντίπαλος παίκτης πετούσε σάκους με άμμο, ενός ή δύο κιλών, τους οποίους έφερνε ανά δύο μετά από μικρή διαδρομή. Ο πρώτος παίκτης δοκιμαζόταν, ως υποζύγιο, στο πόσα βάρη μπορούσε να σηκώσει (ελληνικός λαός), ο δε αντίπαλός του, που έβγαζε σαδιστικά ένστικτα, στο πόσο γρήγορα θα τον φόρτωνε (όπως κάνει η τρόικα με τα μέτρα, τις περικοπές και τους φόρους), ώστε να μην αντέξει και να αφήσει το καλάθι να σωριαστεί στο έδαφος, οπότε κι έληγε ο αγώνας.

Πιο δυνατοί οι Διάσημοι μπορούσαν και κρατούσαν πιο εύκολα τα βάρη, παρότι οι Μαχητές φόρτωναν κατά τεκμήριο πιο εύκολα τα καλάθια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους Μπλε κέρδισαν μόνο ο Αναγνωστόπουλος (τον Χρανιώτη), ο Βασάλος (τον Αγγελόπουλο) και ο Σπαλιάρας (τον Μπο)! Νίκες μάλλον από τύχη ή λάθη των Διάσημων στο κράτημα του σχοινιού. Το προσπάθησαν, δεινοπάθησαν, ίδρωσαν έκλαψαν, αλλά η υπεροχή των Διάσημων σε αυτό το στίβο ήταν μεγάλη και αδιαμφισβήτητη: Τρεις νίκες έκανε η Ευρυδίκη, από δύο οι Αγγελόπουλος, Κοκκινάκης και Χρανιώτης και μία ο Μπο. Αυτό το παιχνίδι δεν το έχαναν οι Διάσημοι, ακόμα κι αν σφύριζε ο Κύζας με επόπτη τον Καλφόγλου – κρίμα το φαΐ και ο ύπνος σε βίλα, που έκαναν το προηγούμενο βράδυ οι Μαχητές. 





Αγριεύει η βεντέτα Σπαλιάρα – Κοκκινάκη

Οι σχέσεις ανάμεσα στους Διάσημους και τους Μαχητές είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο από την αρχή του Survivor. Οι αψιμαχίες που ξεκίνησαν μετά τον προχθεσινό αγώνα, συνεχίστηκαν και οξύνθηκαν περισσότερο στο χθεσινό επεισόδιο.

Ειδικά οι δύο ψηλοί, Κοκκινάκης και Σπαλιάρας είναι στα κόκκινα και είναι φανερό πλέον ότι φτιάχνεται βεντέτα μεταξύ τους. Το παιχνίδι θέλει συγκρουσιακά στοιχεία για να διατηρήσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Και επειδή έχουν αποχωρήσει πολλοί μετρ του είδους (Χανταμπάκης, Παπαδοπούλου, Χούτος, Αργιανίδης κλπ), τη σκυτάλη έχουν πάρει παίκτες όπως ο Αγγελόπουλος, που ψάχνει για καβγά με κάθε ευκαιρία, ο Αναγνωστόπουλος, που ψοφάει για αντιπαραθέσεις, ο Χρανιώτης, ο οποίος κάνει τον ειρηνοποιό, αλλά υποδαυλίζει συγκρούσεις σαν τον Κίσιγκερ, ακόμα κι ο Βασάλος που πετάει τις σπόντες του, εκεί που δεν το περιμένει κανείς. 

Φυσικά το χορό σέρνουν οι Κοκκινάκης και Σπαλιάρας. Ο δεύτερος πέρασε χθες στην αντεπίθεση για τα περί έλλειψης fair play και ήθους, που του καταλόγισε ο πολίστας και κατηγόρησε τον ολυμπιονίκη ότι στήνει ψηφοφορίες στην ομάδα του και άρα δεν μπορεί να μιλά για ήθος!

Όταν τον ρώτησαν τι εννοεί, αναφέρθηκε στην ψηφοφορία κατά την οποία ο Κοκκινάκης συντάχθηκε με τη Λάουρα και βγήκε προτεινόμενος ο Χούτος. Ο Σπαλιάρας επικαλέστηκε (έδωσε στεγνά, λέγεται αυτό) τον Χρανιώτη, τον Μπο και τον Αγγελόπουλο, για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ειδικά ο Χρανιώτης και ο Αγγελόπουλος αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν από τον Σπαλιάρα εξηγήσεις, εκείνος επέμεινε να τους καρφώνει, αλλά και να τα μπαλώνει εν μέρει και το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν όλα κουλουβάχατα - ο Αρτέμης Μάτσας θα έτριβε τα χέρια του σε μια γωνιά για την κληρονομιά που άφησε!

Με τον Κοκκινάκη τα έχει και ο Μάριος, ο οποίος αποδίδει το ξέσπασμα του πολίστα στην απουσία της… Λάουρας. «Έχασε το "διαμάντι" του, όπως ο ίδιος την αποκαλούσε» δήλωσε κάποια στιγμή ο Κύπριος, αφήνοντας υπονοούμενα για τη σχέση των δύο Διάσημων. Αν φτάσουν αυτά τα λόγια στα αυτιά του Κοκκινάκη, μάλλον θα αρχίσουν τα κυνηγητά στην παραλία!   

Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς είναι σε μία λεπτή ισορροπία.

Οι δύο ομάδες δεν μιλιούνται στην παραλία και αποφεύγουν τις επαφές – ακόμα και το καλημέρα το λένε με το ζόρι και μόνο αν δεν προλάβουν να αποφύγουν ο ένας τη φάτσα του άλλου. Εκτός από τις επαφές Σάρας κι Ελισάβετ με την Ευρυδίκη και της τελευταίας με τον Βασάλο (τον οποίο τάισε με φαγητό των Διάσημων κάποια στιγμή, πέρα από τη βόλτα στην ακροθαλασσιά), μιλάμε για «ψυχρό πόλεμο». Τείχος δεν έχει κτιστεί ακόμα ανάμεσά τους, αλλά όταν θα μειωθούν κι άλλο οι παίκτες και γίνουν μία ομάδα, το κλίμα θα είναι... εφιαλτικό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top