0
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ταξιτζή χθες το βράδυ την Κηφισιά. 


Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 10 Φεβρουαρίου, κοντά στο σημείο όπου έγινε χθες η δολοφονία (πέντε τετράγωνα απόσταση), είχε πυροβοληθεί άλλος ένας ταξιτζής. Ευτυχώς εκείνος δεν τραυματίστηκε θανάσιμα, ωστόσο γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν αυτά τα δύο περιστατικά συνδέονται.


Οι ειδικοί έχουν στήσει έναν κλοιό περίπου 2 χιλιομέτρων από όπου έχουν συλλέξει κάμερες από δρόμους και σπίτια, ενώ εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος εμμονικός που θέτει στο στόχαστρο ταξιτζήδες ή ανθρώπους που κυκλοφορούν νύχτα. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο στις 10 Φεβρουαρίου ο μανιακός να είχε κάνει πρόβα για το χτύπημά του το οποίο και τελικά υλοποίησε χθες! Το γεγονός ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν το κίνητρο η ληστεία, ενισχύει τους φόβους των ερευνητών.

Εντός των επόμενων ωρών θα γίνει γνωστό αν οι δύο ταξιτζήδες πυροβολήθηκαν από το ίδιο όπλο.

Νεκρός ταξιτζής στην Κηφισιά

Ο άτυχος ταξιτζής βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά.


Ο άντρας, ο οποίος ήταν στην θέση του οδηγού, φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο. Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» 22άρι όπλο, ενώ βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένας μέσα στο αυτοκίνητο και ένας απ' έξω. Αυτοί οι κάλυκες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή πριν έναν μήνα.


Ο οδηγός που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα ήταν 52 ετών, κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. 

Το ταξί κύλησε για λίγο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε, στην συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.


«Είμαι συντετριμμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει ο γιος του δολοφονημένου ταξιτζή

Συγκλονισμένη είναι η γειτονιά του 52χρονου ταξιτζή που δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Συντετριμμένη είναι και η οικογένεια του στην Νέα Ιωνία που ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί για τον θάνατο του δικού της ανθρώπου.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω...», λέει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο γιος του ταξιτζή και συνεχίζει «δεν είχαμε μιλήσει καθόλου το βράδυ, συνήθως δεν μας έλεγε τι ώρα θα γυρίσει, ξέραμε οτι θα γύριζε το πρωί...», είπε συγκλονισμένος.

«Έβγαινε βραδινές ώρες για δουλειά για να κάνει μεγαλύτερο μεροκάματο. Τι να σας πω. Είμαι συντετριμμένος. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως έγινε αυτό το πράγμα. Σας παρακαλώ μην με ενοχλείτε άλλο εγώ και η μάνα μου είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», υπογράμμισε ο 30χρονος γιος του ταξιτζή.

Στην γειτονιά οι κάτοικοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συνέβη αυτό το άσχημο γεγονός μιας και όπως τονίζουν ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος που κοιτούσε την δουλειά του και τη οικογένεια του.

«Ήταν το καλύτερο παιδί. Δεν είχε προκαλέσει ποτέ κανένα πρόβλημα στη γειτονιά. Το ταξί το είχε δυο  χρόνια και έβγαινε κυρίως βράδυ για κούρσα», είπε συγκλονισμένη η κυρία Τούλα.


Τα ίδια ανέφερε και ο κ.Νικος που διατηρεί μηχανουργείο απέναντι από το σπίτι του άτυχου ταξιτζή «Σήμερα το πρωί έμαθα πως πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ στην Κηφισιά... δεν το πιστεύω, ο Γιώργος δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν». 


Ο 52χρονος βρέθηκε δολοφονημένος τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά.

Ο άντρας, ο οποίος ήταν στην θέση του οδηγού, είχε τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο. Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» 22άρι όπλο, ενώ βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένας μέσα στο αυτοκίνητο και ένας απ' έξω. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τζάμια τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού ήταν ανέπαφα (δεν είχαν θρυμματιστεί από τους πυροβολισμούς).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τους αστυνομικούς εκτιμάται ότι πυροβολήθηκε εν κινήσει, γι' αυτό το ταξί συνέχισε να κινείται για λίγο ανεξέλεγκτο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν τον χώρο για την συλλογή στοιχείων, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής. 

Το θύμα δούλευε τους τελευταίους έξι μήνες σε ταξί, ενώ πριν εργαζόταν σε μανάβικο στην Βαρυμπόμπη. 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top