0
Με κινηματογραφικό τρόπο κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ., ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης χαπιών «Captagon» με το ψευδώνυμο «Αντρέας» και ο συνταξιούχος αστυνομικός, γνωστός ως «Σάκης».


Σύμφωνα με τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης εντοπισμού 635.000 παράνομων δισκίων, η οποία έρχεται στο φως από τον «Ελεύθερο Τύπο», από τις 26 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017, ημέρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση, τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση και τα δύο κρησφύγετά τους υπό 24ωρη επιτήρηση.
Παρ’ όλα αυτά, ο 47χρονος «Αντρέας», αλβανικής καταγωγής, και ο 53χρονος «Σάκης», ο οποίος ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ξεγλίστρησαν. Ο πρώτος πήδηξε, σύμφωνα με μαρτυρία, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ανδρών του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε μέσα σε δασάκι δίπλα από το εργαστήριο της οργάνωσης στη Νέα Πέραμο.

Για την περίπτωση του αρχηγού περιγράφεται από άνδρα του ΣΔΟΕ στη δικογραφία: «Σε επιχείρηση στις 2 Μαρτίου 2017 στην οδό πλατείας Κύπρου στο Γαλάτσι, η γυναίκα του 47χρονου βγήκε από το σπίτι. Την πλησίασαν συνάδελφοι και τη ρώτησαν πού βρίσκεται ο σύζυγός της. Τους απάντησε ότι είναι εντός της οικίας ασθενής. Μεταβαίνοντας στην οικία προς διαπίστωση των λεγομένων της δεν εντοπίστηκε ο αρχηγός, ενώ η πεθερά του, που βρισκόταν στο σπίτι, είπε ότι είχε πηδήξει στον ακάλυπτο χώρο από το μπαλκόνι. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του». Στο σπίτι του βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων που έγραφε «Κουβέιτ Χημικά-Οξέα βιομηχανικής χρήσης», όπως και μια διεύθυνση e-mail για κρυπτογραφημένες επαφές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, την ίδια ημέρα αποφασίστηκε η επέμβαση των Αρχών στο εργαστήριο του κυκλώματος στην οδό Διγενή Ακρίτα στη Νέα Πέραμο, το οποίο επιτηρούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή από μυστικούς άνδρες του ΣΔΟΕ. «Κατά τη διάρκεια της φρούρησης του εργαστηρίου εμφανίστηκε ο 44χρονος οδηγός ταξί (κατηγορούμενος) με αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαινε και ο αστυνομικός.

Το όχημα σταμάτησε μπροστά από το εργαστήριο. Ο 44χρονος κατέβηκε και έλεγξε το λουκέτο και όταν οι υπάλληλοι τον πλησίασαν για να τον ακινητοποιήσουν, πρόλαβε να επιβιβαστεί και να διαφύγει προσωρινά. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε χωματόδρομο λοφίσκου και ο μεν αυτοκινητιστής ακινητοποιήθηκε, ο δε αστυνομικός, ο οποίος είχε ανέβει υψηλότερα στο λοφίσκο για να παρατηρεί τις κινήσεις στον περιβάλλοντα χώρο του εργαστηρίου, ενώ εκλήθη να παραδοθεί και να μείνει ακίνητος διέφυγε τρέχοντας σε διπλανό αλσύλλιο. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του».

Ο 53χρονος αστυνομικός, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο Facebook, ήταν λάτρης των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, από όπου συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα γνωστών τραγουδιστών.

Σε επικοινωνία του «Ε.Τ.» με τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ειπώθηκε: «Οταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι. Δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο αστυνομικός είχε συνάντηση με τον «Αντρέα» σε καφέ της Γλυφάδας, όπου ο αρχηγός φέρεται να του είπε: «Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να βάζεις καύσιμα αλλιώς δεν θα σε φτάσουν». Οι Αρχές του αποδίδουν το ρόλο του υπεύθυνου «για την παροχή συμβουλευτικού έργου και την ανεύρεση και στρατολόγηση τεχνικού για τις εργασίες επί του σκάφους που θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εξωτερικό». Ενας από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 57 ετών, με επάγγελμα τις επισκευές ταχυπλόων, φέρεται να επιστρατεύτηκε από τον αστυνομικό -κατ’ εντολή του αρχηγού- προκειμένου να φτιάξει κρύπτες στο ταχύπλοο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top