0
Η εμπιστοσύνη που έδειξε ένας 39χρονος Βέλγος σε έναν «φίλο» του Αλβανό, τον έβαλε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία έφτασε μέχρι την απαγωγή του.


Ο Βέλγος υπήκοος με καταγωγή από το Ιράκ, γνωρίστηκε με τον Αλβανό ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής με τον δεύτερο να τον προσκαλεί στην Ελλάδα για να τον... φιλοξενήσει. 

Στο μεταξύ, ο Αλβανός που είχε αντιληφθεί ότι είχε μία κάποια οικονομική επιφάνεια το θύμα, ήρθε σε επαφή με μία ομάδα Πακιστανών και τους έπεισε να τον απαγάγουν, να τον ληστέψουν και να ζητήσουν λύτρα.

Στις 23 Μαρτίου, ο Βέλγος έφτασε στην Αθήνα και έδωσε ραντεβού με τον Αλβανό που θεωρούσε φίλο του στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί τον συνάντησε ο Αλβανός με δύο Πακιστανούς, τον παρέλαβαν με αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε σπίτι στον Πειραιά όπου περίμεναν άλλοι τρεις Πακιστανοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν αφαιρώντας του 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικό μηχάνημα συναλλαγών και πιστωτικές κάρτες και απαίτησαν να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Ο 39χρονος τους παρέδωσε το ποσό που του ζήτησαν και αντί να τον αφήσουν ελεύθερο, τον μετέφεραν σε άλλο σπίτι στο Κερατσίνι, όπου είχαν σκοπό να τον κρατήσουν και να ζητήσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ως λύτρα από την οικογενειά του. Τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου, το θύμα κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των απαγωγέων του, άνοιξε ένα παράθυρο, πήδηξε έξω, διέφυγε και κάλεσε την Αστυνομία. 

Λίγο πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο, κατάφεραν να διαφύγουν ο Αλβανός “εγκέφαλος” και οι δύο συνεργοί του με τους οποίους είχε παραλάβει τον Βέλγο από την Πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι και αναζητούνται, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις Πακιστανοί ηλικίας  26, 27 και 31 ετών για αρπαγή και ληστεία.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες στα δύο σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, πλαστικά δεματικά (tire-wrap) καθώς και ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top