0
Ερμητικά κλειστό κρατάει το στόμα του ο 30χρονος ειδικός φρουρός της ΟΠΚΕ Καστοριάς ο οποίος παρά την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή δεν αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.


Στην αρχή είχε ειπωθεί ως πιθανότερο κίνητρο οι προσωπικές διαφορές, όμως στη συνέχεια φαίνεται πως στην ανάκριση ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το θύμα του, πως ήταν τυχαία επιλογή ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί και πως το κίνητρό του ήταν οικονομικό, ήταν η ληστεία δηλαδή, γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα στο σπίτι. 

Περιέγραψε πως κατέβασε το θύμα στο χωράφι του πατέρα του, στην Λεύκη Καστοριάς καθώς και ο αστυνομικός από την Καστοριά κατάγεται και εκεί τον απείλησε με το όπλο μπροστά του.

Όμως φοβήθηκε ότι θα έκανε κίνηση να τον αφοπλίσει το θύμα και τον πυροβόλησε, ενώ πάνω στον πανικό του δεν πήρε τα χρήματα, τράπηκε σε φυγή και στη συνέχεια κάλεσε από διπλανό χωριό άλλο ταξί που τον επέστρεψε στις εργατικές κατοικίες της Καστοριάς και από εκεί επέστρεψε στην Υπηρεσία του και στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενο εκείνη την στιγμή και θύμα του...

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Βεβαίως ούτε οι αστυνομικοί έχουν πειστεί απ' όλα αυτά που άκουσαν και είναι προφανές ότι θα συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστώσουν μήπως υπάρχει κάποιο παράνομο υπόβαθρο που προσπαθεί ο δράστης να κρατήσει κρυφό για να μην επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση του και για αυτό θα ζητηθεί μεταξύ άλλων και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του. Πάντως, έως σήμερα οι Αρχές δεν είχαν κάποια καταγγελία σε γνώση τους για δράστη και θύμα.
Πρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φαιδρός ισχυρισμός του 30χρονου αστυνομικού, δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, αφού όχι μόνο δεν πήρε το μεγάλο χρηματικό ποσό που έτυχε να έχει στην τσέπη του το θύμα αλλά και τον εκτέλεσε με τρόπο που κάθε άλλο παρά βολές πανικού δείχνουν...

Οι έρευνες

Η εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί με την σύλληψη του 30χρονου ειδικού φρουρού της ΟΠΚΕ Καστοριάς ήταν άμεση. Ο 52χρονος οδηγός ταξί, σύζυγος και πατέρας δύο νεαρών αγοριών, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από τις 17:30 χθες το απόγευμα, όταν πλέον ο 24χρονος γιος του αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία και να δηλώσει την εξαφάνισή του.
Από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες συμμετείχαν και συνάδελφοί του, έως ότου εντοπίστηκε το ταξί, 10 χλμ., μακριά από την πόλη της Καστοριάς, στην άκρη του δρόμου και στην περιοχή Λεύκη Καστοριάς, ενώ 40-50 μέτρα μακριά από το ταξί βρέθηκε η σορός του θύματος.

Από την πρώτη στιγμή κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Καστοριάς και ιατροδικαστής στο σημείο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς από 45αρι όπλο και συγκεκριμένα έφερε ένα διαμπερές τραύμα στον δεξί άνω θώρακα στο δεξί στήθος και την καθοριστική βολή στον δεξί κρόταφο…

Εν ψυχρώ δολοφονία

Ήταν μία εν ψυχρώ εκτέλεση… Ο δολοφόνος έβγαλε τον οδηγό ταξί από το αυτοκίνητο, τον οδήγησε στο χωράφι και τον εκτέλεσε. Σύντομα, οι αστυνομικοί εντόπισαν υλικό από κάμερες καταστημάτων από το σημείο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο δράστης ως πελάτης στην Καστοριά το οποίο έγινε στις 16:30 χθες το απόγευμα.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο …«πελάτης» ήταν συνάδελφός τους και μάλιστα ο 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ της Καστοριάς και σε συνδυασμό με μαρτυρίες, τον συνέλαβαν και σχεδόν αμέσως ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης εκτέλεσε το θύμα με το προσωπικό του πιστόλι που έφερε νόμιμα και το οποίο μάλιστα το είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής και σύλληψης του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014. Μάλιστα τότε, είχε τιμηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που είχε λειτουργήσει σε αυτό το περιστατικό.

Νωρίτερα, ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Καστοριάς συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να μην σημειωθούν τυχόν επεισόδια, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top