0
Ένα ακόμη μετάλλιο πανηγύρισε η ελληνική γυμναστική στο Μπακού!. Μετά το χρυσό που κατέκτησε χθες (19/3) ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, σειρά είχε η Βασιλική Μιλλούση σήμερα να ανέβει στη 2η θέση του βάθρου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017».


Η Μιλλούση, η οποία υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr, έκανε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό της δοκού και κέρδισε δικαιωματικά το ασημένιο μετάλλιο με 13,633 β., τερματίζοντας πίσω από τη Ρουμάνα σταρ Καταλίνα Πονόρ (13,833 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Αυστραλή Έμιλι Λιτλ (13,433 β.).

Στον προκριματικό της Παρασκευής (17/03) η έμπειρη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πλασαριστεί στην 4η θέση με 13,133 βαθμούς, αλλά αυτή τη φορά απέφυγε τις αστάθειες και παρουσίασε εξαιρετικά το καινούργιο πρόγραμμά της, με το οποίο ελπίζει να φτάσει σε διάκριση και στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αντίθετα, ένα βήμα μακριά από το βάθρο των μεταλλίων έμεινε η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους. Η 25χρονη πρωταθλήτρια παρουσίασε ένα αξιόλογο πρόγραμμα και συγκέντρωσε 12,633 βαθμούς, που την έφερναν στην 3η θέση μέχρι να αγωνιστεί η τελευταία φιναλίστ, η Μαρίνα Νεκράσοβα από την «οικοδέσποινα» χώρα του Αζερμπαϊτζάν, η οποία βαθμολογήθηκε με 12,833 και έκανε δικό της το χάλκινο μετάλλιο.

Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν η Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ (13,433 β.) και η Αυστραλή Έμιλι Λιτλ (13,400 β.). Στον προκριματικό του αγωνίσματος, η Ξουλόγη είχε καταλάβει την 6η θέση με 12,200 βαθμούς.

Η διοργάνωση του Μπακού αποτέλεσε για τις Εθνικές ομάδες την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών του ερχόμενου μήνα (Κλουζ-Ναπόκα, 19-23 Απριλίου).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Δευτέρα 20/03) από το Μπακού, μέσω Κωνσταντινούπολης, και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 13:35 με την πτήση “ΤΚ1849” της “Turkish Airlines”.

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:

Βασιλική Μιλλούση: «Αφήνω το Μπακού με μία ανάσα αισιοδοξίας, γιατί τα τελευταία ένα-δύο χρόνια τα πράγματα δεν μου πήγαιναν τόσο καλά στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η εμφάνιση και το μετάλλιο μου δίνουν μία πολύ καλή ώθηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνολικά πιστεύω πως έκανα έναν πολύ καλό αγώνα, έλεγξα την ψυχολογία μου και γι’ αυτό μου βγήκε καλά το πρόγραμμα, έστω κι αν δεν ‘έπιασα’ δύο συνδέσεις ασκήσεων. Ο βαθμός δυσκολίας που μου έδωσαν οι κριτές ήταν 5,40, αλλά μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλότερα. Πρέπει να βελτιώσω κάποια στοιχεία, όπως την έξοδό μου, όπου άνοιξα τα πόδια στον αέρα και δέχθηκα μείωση 0,300 β. γι’ αυτό το λάθος.

Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα και θεωρώ ότι μία ανάλογη εμφάνιση στο ευρωπαϊκό θα είναι αρκετή για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Κώστα Χατζηζήση και Ντιάνα Ντούντεβα, που είναι συνέχεια δίπλα μου είτε κερδίζω είτε χάνω, καθώς και τη Reebok, που με στηρίζει με τη χορηγία της».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Ήρθα στο Μπακού με πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό της δοκού, την οποία έχασα για λίγο, επειδή δεν έκανα καλή εκτέλεση. Δεν το έβαλα κάτω όμως και κυνήγησα τη διάκριση στο έδαφος. Η εμφάνισή μου στον τελικό ήταν ιδιαίτερα βελτιωμένη και είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Έκανα πραγματικά αυτό που μπορούσα. Το μετάλλιο δεν ήρθε, επειδή είχα ως αντίπαλο μία αθλήτρια από τη διοργανώτρια χώρα, αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί έτσι κι αλλιώς. Φεύγουμε από το παγκόσμιο κύπελλο με πολύ θετικές εντυπώσεις και έχουμε μπροστά μας άλλον ένα μήνα δουλειάς, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Η Ιωάννα Ξουλόγη έμεινε οριακά εκτός βάθρου, τερματίζοντας 4η στον τελικό του εδάφους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top