0
Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα θα παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου.


Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 μ.Χ.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ετέθησαν οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία της υποδοχής του λειψάνου, η οποία θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως την άνοιξη του 2015 με το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου από τον ναό της Αγίας Ελένης στο ομώνυμο νησί στη Βενετία. Μαζί του θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Το ιερό σκήνωμα και το τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, από 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Το τυπικό της υποδοχής θα είναι όπως εκείνο που ακολουθήθηκε με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο, αφού τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον ναό της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, και τώρα η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top