0
Μεγαλώνει η λίστα των ονομάτων πολιτικών, τα οποία αναγράφονται στις σημειώσεις Ρούπα - Αθανασοπούλου στην Ηλιούπολη.


Όπως έγινε γνωστό εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, μέσα σε αυτές υπήρχαν και αυτά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού και τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ Γιάννη Ρουμελιώτη.


Προηγουμένως, για το θέμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τούς ενημέρωσε πως στο σπίτι της Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη στο οποία είχαν βρεθεί όπλα και χειροβομβίδες, εντοπίστηκαν σημειώσεις οι οποίες περιείχαν τα ονόματά τους, διευθύνσεις σπιτιών, γραφείων, οι ώρες των μετακινήσεών τους καθώς και αριθμοί των συνοδευτικών ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρου είχαν γίνει στόχος επίθεσης.

Τότε ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ προς τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού προκαλώντας υλικές ζημιες Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα. 

Το ''χρονολόγιο'' της υπόθεσης Ρούπα 
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

Σύλληψη της καταζητούμενης. Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» εντοπίστηκε στο Μπραχάμι, μαζί με το παιδί της και μεταφέρεται στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.  Την ίδια ημέρα η αντιτρομοκρατική ερευνά το σπίτι και η Ρούπα προφυλακίζεται.

Την ίδια ημέρα ανακαλύπτεται ''γιάφκα'' της Ρούπα στον Άλιμο. Σε γκαράζ ανακαλύπτονται δυο αυτοκίνητα με βαλίτσες που περιέχουν βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα καλάσνικοφ, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες. Απεργία πείνας Ρούπα - Μαζιώτη.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης συνεργάτη της ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα. Προφυλακιστέα και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Σύλληψη ενός 37χρονου ποινικού, δραπέτη φυλακών, ο οποίος φέρεται συνεργός της Ρούπα σε απαγωγές, μέλος της ομάδας του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο 37χρονος κατηγορείται για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου, καθώς την 19 Σεπτεμβρίου 2015 δεν επέστρεψε σε Κατάστημα Κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Σύλληψη 55χρονου συνεργού του 37χρονου. Ανακαλύπτεται νέα γιάφκα στο εξοχικό της Ρούπα στον Ωρωπό. Στην έρευνα στο εν λόγω σπίτι ανακαλύφθηκαν και ''σημειώσεις'' της Ρούπα και της Αθανασοπούλου.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Στον ανακριτή ο 37χρονος ποινικός που οδήγησε στα ίχνη της Ρούπα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr-sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top