0
Θα έπρεπε να έρθουν έτσι τα πράγματα, ώστε να γίνουμε σοφότεροι μέσα από τα ίδια μας τα λάθη; Όχι φυσικά.

Διότι αν το 2009 πρυτάνευε η λογική, αν τότε ήμασταν σε θέση να αντιληφθούμε το μεγάλο τέχνασμα που είχαν στήσει εγχώριες και ξένες δυνάμεις, αν δεν πληρώναμε την μπολιασμένη στο DNA μας καχυποψία που έχουμε ως λαός και μας κάνει να ψάχνουμε ακόμα και για ψύλλους πίσω από κάθε καλό, ενώ υιοθετούμε ανερεύνητα οτιδήποτε κακό κι αν μας πουν, τότε ναι, σίγουρα τα πράγματα δεν θα είχαν έρθει έτσι.


Μόνο που ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Γιατί μπορεί να αιμορραγήσαμε, όμως από ΄δω και στο εξής πολλά πράγματα μπήκαν σε μία τάξη.

Φυσικά όταν λέμε πως κάποια πράγματα μπήκαν σε μία τάξη, μη φανταστεί κανείς πως ξεκινήσαμε και εμείς να Αδωνίζουμε και να θεωρούμε ευλογία τα μνημόνια.

Τουναντίον, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διαφορά μας ως λαός από τα ζώα είναι τεράστια και δεν έχουμε την ανάγκη κανενός Ευρωπαίου εκπαιδευτή.

Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ο θηριοδαμαστής τους είναι απαραίτητος, δεν έχουν παρά να φτιάξουν ένα τσίρκο και να είναι σίγουροι πως κάποια στιγμή θα τους επισκεφθούμε για να μας ψυχαγωγήσουν με τα νούμερα τους.

Τα οφέλη όμως που αποκομίσαμε από τη λαίλαπα των μνημονίων -τί παράξενο που ακούγεται- ήταν πολλά.

Κατά πρώτον, ο κόσμος πλέον έμαθε να προστατεύεται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, από τους ανεύθυνους, ανίκανους και λαοπλάνους πολιτικούς.

Όπως και διαπλοκή η οποία όχι μόνον είναι πλέον ανίσχυρη να επηρεάσει καταστάσεις, αλλά η οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου, επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Και βεβαίως το μεγάλο κέρδος είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Θα μας πείτε, κέρδος κάτι που είχαμε από πριν;

Ναι, κέρδος.

Διότι η Ελλάδα μέσα από τη δύνη των μνημονίων κέρδισε έναν ηγέτη, ο οποίος μπορεί να την οδηγήσει τα επόμενα χρόνια, κατ΄αρχάς σε ασφαλή ύδατα και κατά δεύτερον στη θέση που της αρμόζει.

Γιατί το χειρότερο που συνέβη στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων είναι ο μεγάλος ξεπεσμός της.

Ένας ξεπεσμός που την έκανε επαίτη, αλλά και που έδωσε το δικαίωμα να μας κουνάνε το δάκτυλο χώρες όπως η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Πολωνία κ.α.

Χώρες που ένας σημαντικός αριθμός των πολιτών τους με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήρθαν στην Ελλάδα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και ο Ελληνικός λαός τους καλοδέχθηκε.

Αυτός ο πολιτικός τότε αδικήθηκε.

Όμως σήμερα δικαιωμένος, αναμένεται να επιστρέψει και να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο των Ελλήνων.

Σύντομα μάλιστα.

Και το κυριότερο είναι ότι θα χαίρει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πράγμα που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.
Γιατί κακά τα ψέματα.

Λαός που δεν εμπιστεύεται τον ηγέτη του, γίνεται η εύκολη βορά των επιτήδειων.
Και η Ελλάδα αυτό το βίωσε.

Αλλά όπως είπαμε, πάθαμε και μάθαμε.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top