Περίπου δεκαεννέα ώρες μετά την εξαφάνισή του μονοκίνητηριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές. 


Η τραγική κατάληξη της εκπαιδευτικής πτήσης επιβεβαιώθηκε δύο λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας κι ενώ είχαν συμπληρωθεί σχεδόν 19 ώρες από την τελευταία επικοινωνία του μικρού αεροσκάφους με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το Τσέσνα πετούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας τρία ιλιόμετρα βόρεια από το parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι. 

Ο 32χρονος πιλότος - εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Πρόκειται για τον Σωτήρη Αντωνόπουλο, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που είχε στη σελίδα του στο Facebook, ήταν λάτρης των αιθέρων.



Ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης ήταν ηλικίας 50 ετών.




Η τελευταία επικοινωνία των πιλότων

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna 172, που ανήκε στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση Μέγαρα-Ρίο-Καλάβρυτα-Μέγαρα.

Ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους μίλησε με την ΥΠΑ στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής. 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιοι πρόβλημα ή πιθανή βλάβη. Μάλιστα ο πιλότος του Τσέσνα επρόκειτο να έχει επικοινωνία εκ νέου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 17:35. Η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ. Στη συνέια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το αεροσκάφος κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στη συνέχεια σε κατάσταση κινδύνου. Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην περιοχή των Καλαβρύτων ήταν καλές και οι χειριστές δεν είχαν αναφέρει κάποιο πρόβλημα, εκτιμάται πως το Τσέσνα κατέπεσε και συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους λόγω κάποιας αιφνίδιας βλάβης.

Στο σημείο που κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρίσκονται άνδρες της ΕΜΑΚ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ.

Δείτε βίντεο: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα - Νεκροί οι πιλότοι


 
Top