Τρομο- δέμα με παραλήπτη την πρόεδρο εφετών Ισιδώρα Πόγκα που είχε παραπέμψει σε δίκη τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά επιπλέον είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις κατηγορουμένων για τους Πυρήνες της Φωτιάς, εντοπίστηκε το μεσημέρι, στο Χολαργό.


Η κυρία Πόγκα θεώρησε ύποπτο το φάκελο που παρέλαβε από ταχυδρομικό διανομέα και έτσι ειδοποίησε την αστυνομία.  Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή όπου κατοικεί η δικαστικός και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) εξουδετέρωσαν το μηχανισμό. 


Όπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα «άδειο» βιβλίο (είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο) μέσα στο οποίο υπήρχαν ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση. 


Ο μηχανισμός που είχαν φτιάξει οι άγνωστοι αποστολείς θα μπορούσε να προκαλέσει τουλάχιστον το σοβαρό τραυματισμό εκείνου που θα το άνοιγε. 


Το τρομο-δέμα στην ανώτερη δικαστικό απεστάλη λίγες μέρες μετά τις απειλές εναντίον των δικαστών που είχαν εξαπολύσει μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στη διάρκεια της δίκης τους για το σχέδιο "Γοργοπόταμος" -την σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές του Κορυδαλλού, που απετράπη λόγω της σύλληψης του δραπέτη, τότε, Ξηρού. 


Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός,  αφού ο μηχανισμός που εξουδετερώθηκε θεωρείται από την αστυνομία ιδιαίτερα εξελιγμένος. Εφόσον η κ.Πόγκα άνοιγε το δέμα θα τραυματιζόταν σοβαρά, αφού οι φωτοβολίδες με το μπαρούτι θα προκαλούσαν -τουλάχιστον- σοβαρά εγκαύματα. 

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πόγκα δεν είχε αστυνομική προστασία. 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικά τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα. Παράλληλα, καταδίκασε την εις βάρος της ενέργεια.

 
Top