Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει χρόνια τώρα την πυρόσβεση. Πρόσφατα ανέλαβαν τη διαχείριση του προσφυγικού. Επίσης είναι γνωστό ότι πάντα είχαν την ευθύνη -που δεν τους ανήκει βεβαίως- των αεροδιακομιδών ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου.
Αυτό το τελευταίο έργο που τους έχει ανατεθεί φαίνεται ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πλέον δεν είναι υπερβολή να υποθέσουμε ότι πολύ σύντομα οι ΕΔ θα αναλάβουν και το σύστημα υγείας-κοινωνικής πρόνοιας-περίθαλψης των πολιτών! Γιατί δεν είναι μόνο οι αεροδιακομιδές που έχει αναλάβει ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας.

Όλο και περισσότεροι στρατιωτικοί ιατροί χρησιμοποιούνται πλέον για να καλύψουν τις μεγάλες και επείγουσες ανάγκες που υπάρχουν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία όλης της χώρας. Με πρόσχημα ότι δίδεται η δυνατότητα σε έφεδρους ιατρούς να κάνουν και το αγροτικό τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους -αυτό καλό είναι- η κρατική μηχανή φαίνεται ότι έχει …βολευτεί με τις ΕΔ και στον ζωτικής σημασίας τομέα της υγείας!

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων φαίνεται να έχει “πιάσει” το νόημα και ορθώς επισημαίνει ότι “όποιος μπορεί να αντέξει την κοκορομαχία μεταξύ των Μνημονιακών Υπουργών Υγείας Πολάκη-Γεωργιάδη-Λοβέρδου, που ακριβώς για να κρύψουν την ομοιότητα της πολιτικής τους υψώνουν κορώνες για τηλεοπτική κατανάλωση…θα παρατηρήσει ότι πλέον τα Μνημόνια με σχέδιο και επιμονή διαλύουν το όποιο Κράτος Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έρχεται να αντικαταστήσει ο Στρατός. Και όλα αυτά για να ενισχυθεί η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Υγείας-Ασφάλειας, να γιγαντωθεί η ζούγκλα της αγοράς εργασίας”.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “η χείριστη και απάνθρωπη αντιμετώπιση των πληθυσμών των νησιών και των ακριτικών περιοχών, πάει χέρι χέρι τόσο με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων –ειδικά με τον νόμο που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας για το Αγροτικό των εφέδρων κατά τη διάρκεια της θητείας τους- όσο και με την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες. Και όλα αυτά μόνο από τον Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού», όπως ονομάζει η κυβερνητική προπαγάνδα από την εποχή των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα των Καμμένου-Βίτσα την εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας”.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με την ανάλυση αυτή,η ουσία είναι ότι όλο και πιο γρήγορα και το σύστημα υγείας της χώρας αρχίζει να αποκτά έντονα…χακί χρώμα.Με αποχρώσεις από μπλε αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις περιοδείες κλιμακίων ιατρών του ΠΝ στα νησιά μας.Την ίδια ώρα τα στρατιωτικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα κι ελλείψεις.

Το ερώτημα που θα πρέπει να μας απαντήσουν από την πολιτική ηγεσία είναι αν έχουν καθήσει να υπολογίσουν με τον κλασικό τρόπο -μολύβι και χαρτί- τι μας κοστίζουν όλες αυτές οι πτήσεις που αναγκάζονται να κάνουν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη των ΕΔ.Στις αρχές της πρώτης του θητείας στο ΥΠΕΘΑ ο Π.Καμμένος είχε αναφερθεί στο θέμα υποστηρίζοντας ότι μια πτήση Super Puma για παράδειγμα προς τη Ρόδο προκειμένου να μεταφερθεί ένα νεογνό που είχε ανάγκη θερμοκοιτίδας κόστιζε πολλαπλάσια από το να αγοράσουμε θερμοκοιτίδες για τα νησιά μας! 

Στην πορεία φαίνεται ότι το ξέχασε.Στο μεταξύ φαίνεται ότι επειδή αρχίζουμε να “ξεμένουμε” από ιπτάμενα μέσα,φθάσαμε στη χρήση του CHINOOK και με το κόστος των πτήσεων πλέον δεν θα αγοράζαμε απλά θερμοκοιτίδες,αλλά …ολόκληρα χειρουργεία.Ή θα μπορούσαμε να προσλάβουμε ιατρούς για τα πολύπαθα νησιά μας.

 
Top