Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρα να ζήτησε χθες από πέντε υπουργούς του να καταθέσουν έως σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο για τα ειδικά μισθολόγια, ωστόσο, εκείνοι δεν τα κατάφεραν και όπως φαίνεται, η κοροϊδία συνεχίζεται!


Η ουσία είναι ότι από 1.1.2017 έως τα τέλη του 2018 θα ισχύσει το διετές πάγωμα των ωριμάνσεων των ενστόλων, όπως φαίνεται και από το παρακάτω ντοκουμέντο, τη νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι τις 31.12.2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων από 1.1.2017 και για δυο χρόνια για ενστόλους, γιατρούς, δικαστικούς, διπλωμάτες κ.ά.


Σημειώνεται πως μετά τις αντιδράσεις από τους θιγόμενους, το βράδυ του Σαββάτου -σχεδόν 24 ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει... ισοδύναμα μέτρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων».

Δείτε το ντοκουμέντο


 
Top