Μόλις δείτε την αποκάλυψη στο βίντεο που ακολουθεί, θα το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν παραγγείλετε κρέας σε κάποιο εστιατόριο…
Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, υπάρχουν κάποιες πολύ ανησυχητικές -και μερικές φορές αηδιαστικές– αποκαλύψεις όσον αφορά τη βιομηχανία κρέατος. Πέρα όμως από αυτές, πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα και άλλο ένα καλά -μέχρι πρόσφατα- κρυμμένο μυστικό: το «Meat Glue Secret«. Ο Greg από το Ballistic BBQ αποφάσισε να φτιάξει το παρακάτω βίντεο για να μας δείξει τι βάζουμε εν άγνοιά μας στο σώμα, τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Η μπριζόλα που θα δείτε μαγειρεύεται με την τεχνική «meat glue», που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλά εστιατόρια. Στην ουσία, το φιλέ μινιόν κατασκευάζεται τεχνητά από όλα τα αποφάγια κρέατος του εστιατορίου (εξ ου και το όνομα της τεχνικής – δηλαδή «κολλάνε» τα αποφάγια μεταξύ τους), χωρίς φυσικά να αποκαλύπτεται αυτό στον πελάτη.

Η τρανσγλουταμινάση (ή αλλιώς «κόλλα κρέατος») είναι μια λευκή σκόνη που πωλείται με το κιλό, με την οποία κομμάτια από βοδινό, αρνί, κοτόπουλο, ακόμη και ψάρι, «κολλάνε» μεταξύ τους έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει με ένα συμπαγές κομμάτι κρέατος (ή ψαριού).

 
Top