Μια δήλωση βόμβα έκανε το επίτιμο μέλος της FIFA (fifa honorary member), Μάνος Μαυροκουκουλάκης για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.


Ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA, μιλώντας στο sportit.gr, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα τόνισε: «Αυτοί που ελέγχουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μπορούν να ελέγξουν και τους ξένους διαιτητές, οπότε θα βρεθεί τρόπος να βάλουν έναν ‘’ευκολόπιστο’’ διαιτητή. Δεν δέχομαι καμία αντίθετη άποψη επ” αυτού και όποιος την πει θα είναι Καραγκιόζης».

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε και στη νομιμότητα του ορισμού ενός ξένου διαιτητή. «Νομικά η Λίγκα μπορεί να στείλει ένα τέτοιο αίτημα στην ΕΠΟ και με την σειρά της στην UEFA επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, βίας, κρίσης και έτσι να μπορέσει να φέρει ένα ξένο διαιτητή».

Τέλος ερωτηθείς εάν στο παρελθόν που υπήρξαν ξένοι διαιτητές στην Α’ Εθνική αν δημιουργήθηκαν προβλήματα είπε: «Τότε γινόντουσαν τραγελαφικές καταστάσεις, έφερναν διαιτητές από την Αίγυπτο και τους βάφτιζαν διεθνείς. Ωστόσο δεν έχει κανένα νόημα να αναφερόμαστε στο παρελθόν, όταν τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα ανέφερα στην αρχή της τοποθέτησής μου.

 
Top