Η μαύρη αγορά όπλων στην Ελλάδα καλά κρατεί καθώς πληθώρα «σιδερικών» μπαίνουν στη χώρα και στη συνεχεία καταλήγουν σε χέρια παραβατικών ατόμων. 


Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα  από μια μεγάλη γκάμα όπλων αρκεί φυσικά να  βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια ακόμα και χειροβομβίδες με τις τιμές τους  να κυμαίνονται από 800 έως 4.000 ευρώ.

Τα κυκλώματα που διακινούν τα όπλα είναι συνήθως αλλοδαποί με στενές σχέσεις με άτομα που δραστηριοποιούνται σε γείτονες χώρες. Μέσω των κυκλωμάτων διακινούνται τεράστια χρηματικά πόσα που αλλάζουν χέρια και χώρες μέσα σε λίγες μέρες.

Η ζήτηση για τα «καθαρά» όπλα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία, απαιτούν  να έχουν στα χεριά τους όπλα που δεν έχουν εμπλακεί ξανά σε άλλες ενέργειες.

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές δίνουν τον δικό τους αγώνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των λαθρέμπορων. Πρόσφατη μεγάλη  επιτυχία των διωκτικών αρχών είναι η κατάσχεση 5.000 όπλων και 500.000 σφαίρες στο πλοίο Haddad 1 με σημαία Βολιβίας που εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας.

Ο τιμοκατάλογος των όπλων σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας κυμαίνεται:

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ.

Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm.

Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ.

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις.

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης.

Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ.

Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών.

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ.

Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού Στρατού για ένα πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ.

Ανάλογα τον τύπο.. Αμυντικές ή επιθετικές.

 
Top