Οι ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία εκτός της ISIS, τελούν και επίσημα υπό την προστασία του Μαύρου Άξονα, ΗΠΑ, Κόλπου, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.


Πολλές χώρες της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Συρία υπό την διεύθυνση των αμερικανών κάλεσαν την Παρασκευή τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις της εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης και των πολιτών και επικεντρώσει τις προσπάθειές της κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δηλαδή οι δυτικοί στοχοποιώντας μόνο το Ισλαμικό Κράτος δίνουν κάλυψη στη φοβερή ισλαμιστική οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα την JABHAT AL NUSRA, το Συνασπισμό Jaysh al Fateh (Στρατό της Κατάκτησης) το Ισλαμικό Μέτωπο την Ahrar al-Cham την Ταξιαρχία TAWHID, τον Jaysh al Islam Ισλαμικός Στρατός και σε μια σειρά από άλλες παρεμφερείς τρομοκρατικές οργανώσεις με την ελπίδα να αποδυναμώσουν το συριακό στρατό και να συμβάλουν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση ώστε ν΄ανατρέψουν το νόμιμο κυβερνήτη που είναι και ο ομολογημένος στόχος τους.


Οι 7 χώρες που αποζητούν να εγκαλέσουν τη Ρωσία στην τάξη με κοινή τους δήλωση είναι οι (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία).

Είναι χώρες που μετέχουν στο εμπάργκο όπλων κατά του συριακού στρατού υποστηρίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο εμπράκτως την ανάπτυξη εξάπλωση κι επιβολή του Ισλαμικού Κράτους. 

Αυτοί που νοιάζονται για τον σύριο πολίτη και τον συριακό λαό τον άφησαν ανοχύρωτο απέναντι στη λαίλαπα των τζιχαντιστών στερώντας του τη δυαντότητα ν΄ασκήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας. Είναι χώρες με το σφράγισμα των διπλωματικών αρχών της Συρίας, που μη αναγνωρίζντας τη νόμιμη κυβέρνηση και νομιμοποιώντας σχήματα που δεν προέκυψαν από την έκφραση λαικής βούλησης αποδυνάμωσαν την πολιτειακή υποδομή της οντότητας του συριακού κράτους διευκολύνοντας το αιματοκύλισμα προπαγανδίζοντάς το αφού πρώτες αμφισβήτησαν το ισχύον καθεστώς.

Τουρκία η χώρα διαμετακομιστικό κέντρο δεκάδων χιλιάδων τρομοκρατών που συνέρρευσαν από 100 χώρες και προωθήθηκαν στη Συρία. Είναι η χώρα που σύμφωνα με τον δικό της τύπο και τα υπάρχοντα ντοκουμέντα αλλά και τις σχετικές δικογραφίες εκθέσεις κι αναφορές των διωκτικών αρχών δια της MIT διοχέτευσε οπλικά συστήματα κι εξοπλισμό στους τζιχαντιστές διαθέτει βάσεις στρατόπεδα εκπάιδευσης τρομοκρατών για να πολεμήσουν το συριακό στρατό.

Στην αγορά της γίνεται η παράνομη διακίνηση των κλοπιμαίων από τις αρχαιότητες στη Συρία αλλά και το εμπόριο οργάνων από Συρία. Το πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές επίσης καταλήγει στον κόμβο που λέγεται Τουρκία. Είναι η έδρα των οργανώσεων της σκιώδους εγκάθετης και ξενοκίνητης συριακής αντιπολίτευσης που μηχανορραφεί την αποσταθεροποίηση και το χάος 4 χρόνια τώρα στη Συρία ενώ μετέχει δια των συνομωτών τρομοκρατών του FSA στον πόλεμο κατά του συριακού στρατού συμβάλοντας στη γιγάντωση της ISIS.

Σαουδική Αραβία εκτός από τον πακτωλό χρημάτων που ξόεδεψε για να στηθεί το αντίπαλο δέος στο εσωτερικό της Συρίας είναι η ιδεολογική μήτρα του ριζοσπαστικού ισλάμ σουνιτικής υφής του ουαχαμπιτισμού σαλαφισμού από την οποία εμφορούνται οι αντάρτες στη Συρία και οι τζιχαντιστές διαπράττοντας τις πρωτοφανείς ανθρωποθυσίες κατά του συριακού λαού κατά εφαρμογήν της αυστηρής ερμνηνείας σαουδαραβικού τύπου της σαρία του ισλαμικού νόμου.

 
Top