0
Η GSK ανακοίνωσε μια σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία του καρκίνου με την ανάπτυξη ενός φαρμάκου που ονομάζεται Jemperli (dostarlimab). 

Σε μια δοκιμή Φάσης 2 που διεξήχθη στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering, το φάρμακο έδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία 42 ασθενών με ανεπαρκή επιδιόρθωση αναντιστοιχίας με τοπικά προχωρημένο καρκίνο του ορθού.

Το Jemperli, που χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία πρώτης γραμμής και ως εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση, θεράπευσε με επιτυχία τον καρκίνο σε όλους τους ασθενείς, επιδεικνύοντας ένα πρωτοφανές ποσοστό κλινικής πλήρους ανταπόκρισης 100%. Οι εξετάσεις παρακολούθησης δεν έδειξαν κανένα στοιχείο εναπομείναντος όγκου στους ασθενείς που παρατηρήθηκαν για μέσο όρο 26,3 μηνών.

Η GSK σχεδιάζει να δοκιμάσει περαιτέρω το φάρμακο σε πρόσθετες μελέτες που αφορούν ορισμένους τύπους καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτό το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων δεσμεύεται στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να αποφύγουν την ανίχνευση από το ανοσοποιητικό σύστημα, επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό σύστημα να σκοτώσει μόνο του τις καρκινικές αναπτύξεις.

Σε απόσταση αναπνοής από την κατανόηση του καρκίνου!

Το σημερινό πρότυπο θεραπείας για τους προχωρημένους καρκίνους του ορθού περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση. Ενώ αυτές οι θεραπείες μπορεί να έχουν αρχικά θετικά αποτελέσματα, το ένα τρίτο των ασθενών πεθαίνει τελικά από μετάσταση που εξαπλώνεται σε άλλα όργανα. Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της χειρουργικής επέμβασης μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής.

Η ανακοίνωση της GSK στην Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας υπογράμμισε τα αξιοσημείωτα ευρήματα της μελέτης για το Jemperli. Το προφίλ ασφάλειας του φαρμάκου ήταν σύμφωνο με τις προηγούμενες γνώσεις σχετικά με αυτό, δείχνοντας δυνατότητες ως μια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του τοπικά προχωρημένου καρκίνου του ορθού χωρίς θεραπείες που να αλλάζουν τη ζωή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top