0
Για την «ημερομηνία λήξης» της Γης, για την εξωγήινη παρουσία, για τον εποικισμό άλλων πλανητών, όπως του Άρη, αλλά και για τον Έλον Μασκ μίλησε μεταξύ άλλων ο ακαδημαϊκός- διαστημικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής.

Σχετικά  με το αν είναι εφικτός ο εποικισμός στον πλανήτη Άρη, ο Σταμάτης Κριμιζής δήλωσε σε συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». «Θεωρητικά, είναι δυνατόν. Πρακτικά, ο εποικισμός, που συζητείται κυρίως για τον Άρη δεν είναι δυνατός. 


Η επίσκεψη και εξερεύνηση με μια ανθρώπινη αποστολή είναι ένα άλλο πράγμα. Αν και σήμερα, με τα ρομποτικά διαστημόπλοια μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το ανθρώπινο πλήρωμα το οποίο πιθανόν να προσεδαφιστεί και θεωρώ πως θα γίνει μέχρι την δεκαετία του '30».

Ο Έλον Μασκ δεν είναι σοβαρός σε αυτό το θέμα

«Αλλά θα είναι μια εξερεύνηση, δεν θα είναι ένας εποικισμός, όπως έχει πει ο κύριος Μασκ. Δεν είναι σοβαρός σε αυτό το θέμα. Τον έχω ακούσει προσωπικά. Μάλιστα με έναν συνάδελφο καθόμασταν και του λέω για ρώτησε τον “Τι άμυνα έχει ένα διαστημόπλοιο αν γίνει μια ηλιακή έκρηξη και τα πρωτόνια που ξεπερνούν 2 εκατοστά το ατσάλι, αρχίζουν και χτυπούν τους αστροναύτες και τις αστροναύτισσες στο πλήρωμα;”. Σκέφτηκε λιγάκι και είπε “Θα στρέψουμε το διαστημόπλοιο στην κατεύθυνση του ήλιου κι έτσι δεν θα μας πιάσει”. Αυτό είναι μια τεράστια ανοησία. Έχω γράψει διατριβή για την διάχυση των πρωτονίων. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες του» σχολίασε ο καθηγητής Κριμιζής και εξήγησε τα μαγνητικά πεδία και την κινητικότητα του ηλιακού ανέμου. 

Η Γη έχει ημερομηνία λήξης αλλά είναι πολύ μακριά

«Οπωσδήποτε υπάρχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι πολύ μακριά, 2-3 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα το ανθρώπινο είδος έχει δυσκολία να διαρκέσει, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας. Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα», ανέφερε ο ακαδημαϊκός. 

«Αναφερθήκατε ήδη στην κλιματική αλλαγή, που είναι γεγονός. Αυτή είναι μια θανατηφόρα απειλή για το ανθρώπινο είδος. Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι όταν η ανθρωπότητα φτάσει στο χείλος του γκρεμού, έχει μια εφευρετικότητα, που πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί να μας σώσει, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο. Το δεύτερο είναι το να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος. Αυτό θα είναι οπωσδήποτε καταστροφικό για την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό νομίζω ότι η ημερομηνία λήξης είναι δύσκολη να την προβλέψει κανείς, διότι εξαρτάται από εμάς» επεσήμανε και τόνισε πως εξαρτάται από τον Ήλιο. 

«Τα UFO είναι οπτικές απάτες σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα»
Όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει σε όσα ακούγονται για τα UFO απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά και είπε πως η NASA έχει ειδικό γραφείο σχετικό. 

«Θα σας πω ένα περιστατικό δίχως ονόματα», είπε αρχικά. «Κάποιος, φοβερός πιλότος έκανε πειράματα με αεροπλάνα που είχαν μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του ήχου. Οι πιλότοι, γιατί ήταν δύο, αποφάσισαν να δουν αν η εξάτμιση είχε ολική καύση ή περιείχε ακόμη άκαυτο υλικό. Λένε “εντάξει δεν βάζουμε μία σπίθα για να δούμε;”. Έβαλαν τη σπίθα, έγινε έκρηξη… ευτυχώς μπόρεσαν και άνοιξαν τα αλεξίπτωτα και έπεσαν στη Γη» περιέγραψε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top