0
Για λόγους... δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία του κοινού από την διασπορά του COVID-19 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την Μάιρη Σαρπ για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοιού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών.

Πάντως, να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανείων.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξει νέα εγκύκλιος από την Ιεραρχία για τον τρόπο εορτασμού των Θεοφανείων.

Στη λογική της ήπιας επιτήρησης κινείται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή συναθροίσεων σε εκκλησίες ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα απο νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχουν συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί, ηχητικά μηνύματα απο την Αστυνομία και συστάσεις στους πιστούς ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top